Понеделник, 14 Ноември 2011 12:32

GoCycle G2 – вече с 64 км пробег, но все така лек, гъвкав и компактен

От
Новият GoCycle G2 още по-лек и с пробег до 65 км с едно зареждане на батерията

За първи път имахме възможността да видим на живо първото поколение електрически сгъваем велосипед GoCycle в Ecopowersport на Симеоновско шосе през изминалото лято. Тогава разбрахме защо моделът е в топ 5 в света в своята категория и защо неговият производител Karbon Kinetics Ltd.. (KKL) бързичко е останал без налични бройки...

Очевидно успехът на първата серия е силен мотив за развитие и сега с по-голям производствен капацитет с Flextronics (която произвежда мотоциклетите Brammo) като подизпълнител, компанията е разработила втора версия на GoCycle, наречена G2.

Нови неща в G2 са интегриран в кормилото екран, сензори, отчитащи усилията на въртене в педалите за оптимално асистиране на управлението на няколко нива, електронно превключване на трите предавки, а сгъването и разглобяването става все така бързо и удобно.

Литиево-йонната батерия отново е интегрирана в рамката и осигурява до 65 км пробег с едно зареждане. В сравнение с G1, новият G2 'отслабва', с тегло от само 14.9 кг, благодарение на изработените с модерни шприц технологии рамка и колела от магнезий.

Gocycle G2 е значително подобрение спрямо първата генерация (G1) GoCycle. Клиентите ни ще отличат потребителските подобрения, по-ниското тегло, увеличената производителност и по-добрата интеграция от дизайнерска гледна точка. При G2R стандартни функции са електронното превключване, хидравличните спирачки и патентовата технология за вътрешно провеждане на кабели на KKL. Леката конструкция остава ключово качество на GoCycle фамилията и това е възможно с използване на новаторската шприц технология Magflow®1, с която са изработени рамката и колелата. За по-лекото тегло, разбира се, допринася и литиевата батерия, а освен всичко останало сме подобрили електрическата задвижваща система, за по-гладко превключване, ефективност и надежност, без компромиси по отношение на тегло и компактност.

Ричард Торп, основател на KKL

Новият електрически GoCycle ще се предлага в два варианта:

G2R в тъмно сиво (бяло за G2S), е топ моделът, който разполага и с PIN защитна функция и сензори в педалите, при еднакви други характеристики.

GoCycle G2 става доста компактен след сгъване
GoCycle G2 става доста компактен след сгъване

G2R ще се предлага още от този месец в определени магазини, а G2S ще излезе на пазара по-късно следващата година, когато ще може да си го купите и от Ecopowersport на Симеоновско шосе.

Подобренията имат своята цена и за G2R тя е €2999. Първата генерация GoCycle G1 не надвишава €2000 като цена, но вероятно в бъдеще, ако производството (и конкуренцията) се увеличи, супер сгъваемото електрическо колело на KKL ще слезе надолу в цената.

[От: Tech Vehi]

Прочетено 3522 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:33
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.