Петък, 09 Декември 2011 13:30

Кое е по-странно: името Jo-Mojo или това, че е брониран електрически... кабриолет?!

От
Латвийският електрически брониран роудстър, ще се хареса на мнозина, но колко ли ще струва...

Латвийският автопроизводител Dartz поднесе изненада и по-скоро - сензация, представяйки последния продукт, разработен в своя хангар. В сътрудничество с Едуард Грей, от Gray Design, компанията сътвори... хайде, малко повечко внимание сега - брониран спортен електромобил... без покрив!

Колата, с името Jo-Mojo ще е ексклузивно за Лазурния бряг; ще е с лека бронировка на страничните панели, ще има специфичната технология 'pseudo-KAPSULA' на Dartz, бронирани колела и, разбира се, цвят 'хамелеон'.

Като цяло, Jo-Mojo ще е лъскав и 'гъзарски' роудстър с подвижен гюрук, изграден от гъвкави Sidrabe слънчеви панели, осигуряващи не само закрит покрив на електромобила, но и зареждане. Електромоторът му е с мощност от 80к.с. и 122 Нм въртящ момент, което е достатъчно за максимална скорост от 200 км/ч, а ускорението от 0 до 100 е за 9.5 секунди. Данни за теглото на превозното средство, капацитета на батерията и следователно неговия максимален пробег не са разкрити все още...

Вероятно ще е удачно да си имаш и бронирана каска,хихи
Вероятно ще е удачно да си имаш и бронирана каска Cool

До момента, Dartz са известни с разработките си на бронирани, надеждни, екстравагантни, предимно SUV модели, най-популярният от които е Prombron: ултра висок клас джипка, с високо ниво бронировка и - отново изостряме внимание - тапицерия, изработена от кожата на пенис на кит. Ми не, не са екстравагантни в тая латвийска фирма...

Наистина широка производствена палитра на Dartz - от тази 'ламя' до 'зелен' кабриолет
Наистина широка производствена палитра на Dartz - от тази 'ламя' до 'зелен' кабриолет

Сигурно е обаче, че електромобилът ще им донесе повече популярност, а и интересната им идея ще ги направи прочути - така че, имаме още един модел електромобил, и още един автопроизводител, насочил усилия в новата, модерна, зелена тенденция!

eCars.bg

Прочетено 1243 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:04
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.