Сряда, 11 Април 2012 09:03

Електрически Mercedes G-Class - ммм, това тежи!

От
Електрически Mercedes-Benz G-Class

През годините небезизвестният Mercedes-Benz G-Class си е заслужил различни прякори, съответстващи на военния му произход и външен вид и ако има нещо, което можем да кажем за модела със сигурност е, че той не изглежда особено аеродинамичен и икономичен. Всъщност, особено в AMG вариант "кубчето" е една от вероятно най-замърсяващите лапачки на бензин, която може да си купите. G-Electric, обаче, е нещо друго...

Отвън G-Class си е G-Class, няма какво да му промениш кой знае колко. Цялата задвижваща система обаче е уникална и нейният създател - компанията e-Traction - твърди, че това е най-тежкият пътнически електромобил. Не се радваме точно на този факт, но технически погледнато електрически вариант изглежда интересно.

G-Electric се задвижва от два електромотора, монтирани в колелата. Всеки доставя супер впечатляващия въртящ момент от 2,500 Нм, което прави преработката един от най-силно дърпящите електромобили. Това, обаче, няма как да не е за сметка на теглото, което при G-Class си е обилно така или инак.

Батерията има капацитет от 25 кВтч и благодарение на високото шаси е разположена под пода на джипката. Това оставя пространството под капака буквално празно и готово за монтаж на експериментални водородни горивни клетки, още батерии или генератор - такива възможности припознават в e-Traction.

Отвътре нещата изглеждат непроменени, с изключение на арматурното табло, на което няма уреди, а екран, показващ информация за работата на електрическата задвижваща система.

Всъщност, това е просто една проба на холандското военно министерство, която може да бъде засечена по време на някоя от тихите си обиколки из Апелдоорн в Холандия. Не сте наблизо? И ние така, затова разчитаме на (оскъдно) видео:

[От: Green Car Reports]

Прочетено 2110 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:01
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.