Петък, 22 Юни 2012 12:30

Електрическа лимузина? 'Разтеглен' Nissan LEAF :) с видео

От
Редом с фабричната лимо-версия на LEAF, се появи и преработена такава, която (на пръв поглед) не отстъпва по нищо

Удобството на електромобилите за употреба в градското движение (предимно), обуславя и техните габарити. Съобразено с все по-натоварените градски улици в световен мащаб, повечето електрически коли са малки до средни – сравнено с автомобилния парк, макар че има хибридни и електрически SUV или бусове. Така или иначе, един от най-продаваните електромобили в света до момента е Nissan LEAF. Явно обаче се е 'появила' нужда от лимузина на ток и речено-сторено: на базата на LEAF, едни типове от Спрингфийлд в Щатите изграждат първата по рода си електролимузина...

От Nissan още преди време бяха обявили, че подготвят LEAF във версия лимузина и преди около седмица потвърдиха, че проектът е готов. Паралелно с производителя обаче, дизайнерското студио 'Imperial Coach Builders', базирано в щата Мисури, се е ангажирало и реализирало тази амбициозна (и шантава) идея. Резултатът е налице, одобрението на авторите е факт, а самият процес (според тях) е не особено сложен и труден за изпълнение. "Взехме стандартен Nissan LEAF и го разрязахме на две половини, през средата. Добавихме удължителната секция между тях, после събрахме всичко, малко кожа и махагон за лукс, и ето ви Nissan LEAF Limo." – гласи лаконичното обяснение на авторите на проекта.

Наистина не звучи сложно, но едва ли е работа за лаици. А и нека имаме предвид, че въпросните хора с това се занимават, и това не е първото 'разтегляне' с което се захващат. Дали се е отразило на пробега? Ще трябва да им пишем – да споделят... Със сигурност тази електрическа лимузина е единствена по рода си преработка, а какво се е получило след 'LEAF-разгъването' може да видите във видеото:

[ICB][eCars.bg][elektromobili.bg]

Прочетено 1452 пъти Последна корекция Петък, 22 Юни 2012 14:12
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.