Понеделник, 02 Юли 2012 07:37

Модерен винтидж – ретро електрo Chevy Apache 1958 (видео)

От
Ретро, спортен, електрически проект за пикап Apache '58, реализиран е за 3 години

Познаваме мениджъра Теодор Иванов и неговата 'А1 Eco' от двете му професионално реализирани преработки от авто- на електромобил, както и от проектираните, изработени и монтирани разни видове зарядни станции. Има един тип, който върви по стъпките му, но само що се отнася до ентусиазъм – без уменията е принуден да се доверява на други хора за реализация на идеята. Не познаваме канадския пивовар, който ще коментираме сега - дори името му не знаем, но можем да го похвалим за куража и амбицията да се реши на подобна стъпка – конвертирането на стар V8-пикап в чудесен, съвременен електромобил...

Съвременен като идея и послание, защото собственикът му (канадецът) е искал колата да бъде възстановена в изцяло оригинален вид – говорим за пикап Chevrolet Apache, модел от 1958 г., един истински HotRod. Самият автомобил е ценна находка, открита в стара плевня от нашия човек – фен на ретро колите (има десет, най-различни). И като ще е 'зелен' отвътре, да е зелен и отвън. Ама зелен, та зелен!

За да се превърне в електрически, пикапът е бил поверен на специалистите от Azure Dynamics и Electric Auto Sports, тъй като самият собственик, казахме, няма нужните умения. Задачата към екипите е била постигане на спецификации за пикап за ежедневна употреба, за товарене и превоз, но и за състезания, като е запазен оригиналния дух на превозното средство: HotRod, бърз и 'палещ' гумите".

Нов живот за стария Chevrolet, а като електромобил, дори токът му е еко

Ето един от видео-епизодите от историята на този проект, за изцяло новият имидж на пикапа, проектиран в логиката на устойчивото развитие, като дори електроенергията, използвана за зареждане на батерията му, идва от възобновяеми източници. Готино:

[Oт: energyboom]

eCars.bg/Elektromobili.bg

Прочетено 2984 пъти Последна корекция Сряда, 04 Юли 2012 13:16
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.