Вторник, 20 Ноември 2012 10:09

Но тя е електрическа, мосю...

От
renault_zoe_film_perez
На идиличната френска провинция, френски електромобил пасва идеално...

Още преди да излезе на пазара електрическият Renault ZOE намери място във филм на Люк Бесон.

Renault ZOE е много секси. И чар си има на богато. Единственото, което сега не му харесваме, е, че още не можем да го пипнем :). Но някои хора могат. Ако си Люк Бесон, например, нямаш проблем. Разбрахме го преди малко – Renault ZOE ще се появи в новата романтична комедия "Un prince (presque) charmant", продуцирана от Люк Бесон. Режисьор е Филип Лелуш, а главните роли са поверени на Вахина Джиоканте и Венсан Перез. Премиерата на филма ще се състои на 9 януари 2013 г. Хм, кога ли ще е премиерата на Renault ZOE (у нас)?!?

Какъв ли контраст ни чака. В киното, имам предвид. Замислете се само – това е първият филм с участието на някоя от съвременните най-нови електро коли, но електромобилите тепърва ще навлизат и в киното. А там, колите си вървят със съответните звукови ефекти. Но при електро колите няма кой знае какъв звук. Егати, ще стане ли скучно? Те съвсем новите коли вече са си порядъчно тихи, но в дизел, например, вибрациите си се усещат на място. А в електромобил това го няма. И ако е добре звукоизолиран като Tesla Model S, с една класическа (или друга по вкус) музичка вътре ще си като в собствен свят.

Новият френски електромобил ще участва в комедия. В нея, Жан-Марк, в ролята Венсан Перез, е самовлюбен вманиачен кариерист около 40-те, който няма време за губене. Докато пътят му не се пресича с този на свободата – и справедливостта – прекрасната Мари, в ролята Вахина Джиоканте. Бизнесменът и младата жена нямат нищо общо по между си, и никога не трябваше да се срещат. Но съдбата реши друго...

За първата си главна роля на големия екран Renault ZOE играе роля на връзката между двама души с коренно различни личности – на пръв поглед. Тя е на екран като актриса в последния филм на Филип Лелуш, оставяйки своето влияние за така необходимото спокойствие за трансформацията на Жан-Марк. Засега можем да ви покажем само трейлъра на филма и ако сте на ти с френския, ще разберете какво казво дилърът на Renault на главния герой, когато му дава ключовете от електрическия ZOE Smile.

Между другото, как според вас ще свикнем да казваме в България – Зои? или Зо?и?

Заглавието спретнахме точно от този кадър отдолу. Гледайте и ще видите защо Wink!

[Източник: прес съобщение Renault]

eCars.bg / Elektromobili.bg

Прочетено 1690 пъти Последна корекция Вторник, 20 Ноември 2012 10:58
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.