Петък, 30 Ноември 2012 09:22

Tesla Model S с нова базова цена от $59,900 (обновена!)

От
tesla_model_s_novi_ceni_2013
До Model S няма табелка с параметри и цена, но увеличението е факт

Нови по-високи цени за Tesla Model S от 1 януари 2013 г.

Докато чакаме Tesla Motors да обяви цените на Model S за Европа, до края на 2012-та, след като наскоро загатна за това днес потвърди отново това в своя блог, компанията реши, че голямото търсене оправдава вдигане на цените в Америка. Резултатът от това са нови по-високи "оферти" за първия самостоятелен електрически седан на компанията – най-евтиният Model S вече ще струва $59,900. Това е повишение от $2,500 спрямо първоначалните $57,400, което вероятно ще има най-голямо значение за хората, които са решили да си купят точно базовия вариант, защото по-богатите на опции версии гравитират около стотина хиляди долара и поскъпването там не прави такова впечатление... Или пък прави?!?

Актуализация - 18:35

Благодарим на нашия приятел Веселин (нека не звучи банално – наистина чувстваме всеки гласувал ни доверие с регистрация в eCars.bg като приятел/ка), който много бързо е забелязал супер ценна информация в последния блог на Tesla Motors от 29 ноември – тя още не е "прихваната" дори от големите американски е-мобилни блогове (ОК, пратихме един "тип" на Green Car Reports по въпроса):

За първи път има обявени цени за подмяна на батерии за Tesla Model S – след изтичане на осмата година от покупката, която свършва гаранцията. Ето ги:

  • $8,000 за 40 кВтч батерия;
  • $10,000 за 60 кВтч батерия;
  • $12,000 за 85 кВтч батерия.

Разбира се, просто няма как да не изпипаме един блог специално по-въпроса при първа възможност!

Всеки си има мнение по-въпроса. Според някои вероятно горницата от $2,500, с която базовият модел с 40 кВ батерия става $59,900 определено изглежда повече, отколкото новата цена на 85 кВ топ модела, който вече ще започва от $94,400.

Ако сте сред хората, които искат да си купят (поръчат) Model S и имат средствата, но още не са взели решение, добавката все още не е в сила. Ако депозирате $5,000 за Model S преди 1 януари 2013 г., влизате в старите цени. Е, това важи за Америка, ако сте там – не знаем дали сега може да си поръчате колата от България, например, на настоящите цени... Ако знаете, светнете и нас в коментарите отдолу Cool.

Tesla Model S очевидно се радва на голям интерес – стана Кола на годината 2013 на Motor Trend и има близо 16,500 поръчки (според Tesla Motors Club), само около хиляда от които са доставени засега. Производството набира скорост, но не е зле ако поръчва сега човек да е готов да чака до края на следващото лято, например.

Ние със сигурност ще изчакаме европейските цени на модела, пък след това ще му мислим Laughing.

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че е полезно, ефективно, практично и качествено.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако имаш регистрация в eCars.bg, значи сме те абонирали автоматично. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на бюлетина.

Прочетено 2387 пъти Последна корекция Четвъртък, 13 Декември 2012 16:38
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.