Четвъртък, 29 Ноември 2012 11:50

Хитовият Fiat 500 се показа и във вариант 'E'

От
Elektricheski Fiat500E
Дебют (в САЩ, където ще си и остане) за електрическия Fiat 500E. Модерен, атрактивен, еко!

Съвсем скоро писахме за предстоящата – вече официална – премиера на електрическия вариант на възродения Fiat 500.

След дълго чакане, Fiat 500E най-накрая прави своя представителен дебют по време на автомобилното изложение Лос Анджелис 2012, в Щатите.
В предварителна информация, автопроизводителят беше обявил, че електрическият вариант на модел 500, ще е с пъстри цветове, забележим и различен. За традиционалистите – стандартни цветове също ще са налични, но с налична оранжева ивица-стикер, кореспондираща с елементите от екстериора и 'разчупваща' стандартната визия на колата.

Неговият електродвигател развива 111к.с. за 200 Нм въртящ момент, а обещаваният пробег е 130 км/заряд. Батерията (с течно охлаждане/подгряване) се зарежда за 4 часа или дори по-малко.

Butoni vmesto skorosten lost i moderen dizain v Fiat 500EСкоростният лост е заменен от бутони, а интериорът е модерен, с подобрения

Butoni vmesto skorosten lost i moderen dizain v Fiat 500EИнтериор в бяло и оранжево - свежо и шик

Освен разполагането на електрически мотор, промени има и по купето – корекциите в дизайна се дължат на 'аеродинамичния тунел' – средата, в която се изчислява, наблюдава и подобрява аеродинамичният показател на колите. Коефициентът на въздушно съпротивление на електрическия Fiat 500 е 0.311, спрямо 0.359 при конвенционалния модел. Общо 12 корекции са направени при електрическия вариант и са оптимизирани 35 функции за активна и пасивна безопасност. Подобрения има и в спирането на електромобила.

Смартфон приложение за наблюдение на зареждането комуникира с бордовия компютър на 500Е и помага да се контролират функциите на превозното средство от разстояние (климатик, отваряне и затваряне на вратите, разни показатели), можете дори да управлявате своите известия – обаждания, мейли, съобщения...

Fiat 500E si komunikira s vashiya smartfonFiat 500E си 'комуникира' със смартфона на собственика си и позволява рeдица функции да се ползват и наблюдават чрез приложения

Автоматична скоростна кутия, ще осигурява на колата функция, наречена 'пълзене' – електро колата ще потегля леко и гладко, когато вдигнете крака си от спирачката, като при стандартен автомобил-автоматик.

Fiat 500E shema na elementiteСкенер-поглед на системите и разположението им в електрическия Fiat 500

Вградена навигация, 7-инчов TFT дисплей, много екстри, подобряващи стабилността, 24 кВч Li-ion батерия (с 8-годишна гаранция) и редица други подобрения/нововъведения, правят Fiat 500E желан и конкурентен електромобил, а цената от $35.000 (от която в САЩ се приспада $7,500 данъчен кредит) може само да ни кара да съжаляваме отново, че европейска кола, ще се предлага само в Америка... Може би, това ще се промени, кой знае?!

[От:TechVehi]

[eCars.bg/elektromobili.bg]


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Ако имаш регистрация в eCars.bg, значи сме те абонирали автоматично. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на бюлетина.

Прочетено 5725 пъти Последна корекция Четвъртък, 29 Ноември 2012 18:10
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.