Неделя, 02 Декември 2012 18:52

Логично: smart eScooter в добавка към еDrive и eBike

От
smart-fortwo-electric-drive-e-bike-scooter

smart разширява своето електрическо портфолио за градска мобилност в официална кооперация със скутер спецовете от Vectrix.

Световната премиера на smart eScooter беше по време на Paris Motor Show 2010 и сега през 2012 около умния електрическия скутер няма нищо ново. А това си е повод за радост, защото означава, че няма промяна в дизайна на концепцията, което иначе се случва често с представяните от авто компаниите идеи. Предвид своите размери, очакваме smart eScooter да има характеристики близки до тези на Vectrix VX-2, чиято база като че ли е най-подходяща за "случая"...

smart electric drive още не се предлага в България, но вече е много популярен в различни точки на света и Daimler дори току стартира car2go услуга за споделяне в родния Щутгарт с флота от цели 300 smart for two електромобила от последния модел. smart e-bike също нямаме у нас, но поне му знаем цената и не вярваме някой да има проблем да си го вземе от Европа. Доскоро 2014-та изглеждаше сравнително далеч, но до 2013-та остава по-малко от месец, което значи, че smart eScooter 2014 вече не изглежда толкова далеч. Ето, изброихме ги, скоро smart ще си има пълна гама електро превозни средства за града, микро кола, велосипед и скутер. Гот!

За последното електро попълнение smart се доверява на основаната през 1996 г. Vectrix, където от години вече правят и електро скутери.

Отделно, по време на провеждащия се в момента Автосалон Лос Анджелис, Стефан Канон, президент и ИД на Mercedes-Benz USA, обяви официално, че от следващата година smart electric drive излиза на пазара в щатите, но нямаме идея какво мислят по въпроса с българския пазар в Балканстар. Ама нищо де, някой ден може и в България да започнем да проявяваме интерес към неща, които хората по света отдавна използват Roll Eyes. По-добре късно, отколкото никога, дето се вика...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че е полезно, ефективно, практично и качествено.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако имаш регистрация в eCars.bg, значи сме те абонирали автоматично. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на бюлетина.

Прочетено 3536 пъти Последна корекция Неделя, 02 Декември 2012 20:25
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.