Петък, 24 Юни 2011 11:00

GM показа електрически Chevrolet Beat в Индия

От
Chevy Beat, но с батерия и електромотор

Само преди дни се чудехме как точно ще изглежда потенциален 100% електромобил на General Motors и ето че в сряда компанията, чрез своето поделение GM India, показа задвижван с батерия вариант на Chevrolet Beat в Ню Делхи, Индия. Електрическият Beat е част от продължаващ демонстрационен проект, фокусиран върху изследване на приложимостта на електромобилите в големите градове...

Мини електро 'боецът' изминава по 130 км с едно зареждане на батерията, което пък отнема около осем часа от стандартен домакински контакт. Beat разполага с течно охлаждана литиево-йонна батерия, която тежи 270 кг, при капацитет от 20 кВтч. Електрическият мотор е с мощност 45 кВ (60 коня) и в свързан с колелата посредством предавателна кутия с една скорост.

За момента GM не обявява планове за продажба на електрическия Beat където и да било, но с модифицирана батерия от Chevy Volt има по-голяма вероятност Beat – за разлика от електрическия Chevy Spark, който така и не видя бял свят – да стане нещо повече от прототип.

В Indian Autos Blog има много повече по въпроса, макар и на английски...

Прочетено 1537 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:22
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.