- Коментари: 74
- Харесвания: 6
Зарядни станции в БГ
- petko_voyvoda
- Извън линия
- Вече ангажиран
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- lldenev
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 4
- Харесвания: 0
За контактите не се притеснявай, виждат се много добре на снимката и ние ще ги добавим.
Благодарско отново!
- eltosho
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 24
- Харесвания: 2
PETROV писа: Добри новини от Тесла. Много яко се работи в Хърватска. Суперчарджера при Slavonski Brod е готов и чака разрешение за ползване до 5 дни. Това е на 200 км от Белград.
До Суперчарджера в Maribor, Slovenia са 315 км. /бензиностанция и МакДоналдс/
Според supercharge.info скоро ще има суперчарджър и в Загреб
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 172
- Харесвания: 32
PETROV писа: Добри новини от Тесла. Много яко се работи в Хърватска. Суперчарджера при Slavonski Brod е готов и чака разрешение за ползване до 5 дни. Това е на 200 км от Белград...
... А в напреднало строителство е нов суперчарджер 10 км преди Zagreb на една бензиностанция /GPS 45.766601, 16.233971/ и се строят още два - Otočac и Vrgorac.
Дано почнат и в Сърбия скоро??
И "малко" уточнение:
1. Състоянието "Permit" за Slevonski Brod на мен ми се искаше да е "Разрешение" за ПОЛЗВАНЕ, но истината е, че се оказа "Разрешение" за СТРОЕЖ! И строителството е започнало едва днес. Извинявам се за грешката в "превода".
2. Но пък SC Vrgorac вече е завършен и е в експлоатация. Даже има снимка на plugshere.com
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
Вижте къде го сочи сайта на Тесла ...
www.tesla.com/en_EU/findus#/bounds/45.93...e=zagrebsupercharger
.... и къде го строят в действителност!
supercharge.info/?Center=45.784538,15.98...&Zoom=11&RangeKm=257
Така че ще го очакваме някъде около Пловдив? Ще трябва да изчакаме. Някой ако чуе нещо, да сподели?
- eltosho
- Извън линия
- Свежо попълнение
PETROV писа: И според PETROV също близо до Загреб се строй SC /от 14 дни/
Това съм го пропуснал
Лошото е, че според картата на Тесла нито българските, нито сръбските локации са за 2017г....
- bore
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 42
- Харесвания: 9
Тесла първо тръбва да направят договор с доставчик и след това да мислят са места за зарядни.
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
eltosho писа:
PETROV писа: И според PETROV също близо до Загреб се строй SC /от 14 дни/
Лошото е, че според картата на Тесла нито българските, нито сръбските локации са за 2017г....
От къде виждаш кои SC са за 2017?
- ivanp
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 16
- Харесвания: 3
- eltosho
- Извън линия
- Свежо попълнение
PETROV писа:
От къде виждаш кои SC са за 2017?
От картата със локациите в сайта на Тесла: www.tesla.com/findus
Като кликнеш върху бъдещите суперчарджъри на някои пише "Target opening by end of 2017" а на други не.
- mumojem
- Отсъства
- Основател
Чисто и просто – КарамЕЛ
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
Преди няколко години бях в южна азия. В хотела се оказа, че се дават мотопеди под наем. Взех един и тръгнах да разглеждам наоколо. Когато дойде време, започнах да търся бензиностанция, за да върна мотопеда с пълен резервоар. Питах няколко местни хора за "gas station" и всички казваха - Ей тук наблизо! Обикалях, обикалях и немога да я намеря?? По пътя само едни колиби и от време на време магазинче /тип "смесен магазин", нещо между сергия и навес - бях разгледал едно, две, но не посмят от "хигиенни съображения" да си купя нещо/. Понеже не виждам хора на улицата, спирам и питам в "магазинчето" къде съм изпуснал Бензиностанцията и човека ми казва: Тука е! Това е БЕНЗИНОСТАНЦИЯТА!! Колко бензин искате???... и гордо ми показва туба с бензин и няколко /за удобство специално подготвени пълни еднолитрови/ пласмасови бутилки от Кока-Кола. След кратък /но традиционен за региона/ пазарлък за няколко цента, купувам 2-3 литра и щастлив се прибирам. Видя ми се екзотично и симпатично. От всяко "магазинче" може да си купиш 1 литър бензин. Яко.
Сега като говорим за "бавните" зареждачки, това бих го нарекъл "бавна" бензиностанция.
От няколко месеца планирахме едно пътуване до град в който има зареждачка. По план трябваше да минем 297 км, но забравихме едно лекарство за децата и се наложи да се върнем до аптека и станаха 360 и с около 15 км в батерията стигнахме до Зареждачката. Супер. И сега ... с мощните 3 kW до пълно зареждане са необходими около 28-30 часа. Същата скорост на зареждане може да се постигне от ВСЕКИ ШУКО контакт, във всяка българска къща. Понеже тръгнахме от София в събота сутрин и с непредвиденото забавяне пристигнахме около 21 часа, това означава, че не може да си тръгнем в неделя?? а най-рано в понеделник. За сравнение, с бензинова кола тоя ефект може да се постигне ако резервоара се пълни с капкомер, с 1 л. бутилки би било много бързо.
За щастие нашият план включваше да останем няколко дена, а в хотела се оказа, че имат "обикновен" СЕЕ трифазен контакт и за 5 часа /през ноща/ батерията беше 100%.
"Ако те хване ток, хвани го и ти " firesword
Мен явно ме е "хванал", и сега се опитвам и аз да го ХВАНА
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
- Коментари: 569
- Харесвания: 47
"На всеки удар може да отвърнеш, освен на токовия!"
П.С. и на мен много хора ми казват Петров, заради баща ми, просто не знаят че не нося неговата фамилия
Ако те хване тока, хвани го и ти
- mumojem
- Отсъства
- Основател
Чисто и просто – КарамЕЛ
- firesword
- Извън линия
- 1-ва жичка
- Коментари: 569
- Харесвания: 47
search-ext.abb.com/library/Download.aspx...artId=&Action=Launch
Спецификациите на ABB за най-хубавата има зарядна станция Terra 53, каквито вече мисля има на Кауфланд и Лидл. Най-хубавата конфигурация е:
Terra 53 CJG: CCS, CHAdeMO and 43 kW AC connector
Гледам че входната мощност му е 98KVA , така че явно могат само 2 от 3 порта да работят на пълна мощност
Ако те хване тока, хвани го и ти
- eltosho
- Извън линия
- Свежо попълнение
firesword писа: ...
Спецификациите на ABB за най-хубавата има зарядна станция Terra 53, каквито вече мисля има на Кауфланд и Лидл. Най-хубавата конфигурация е:
Terra 53 CJG: CCS, CHAdeMO and 43 kW AC connector
Гледам че входната мощност му е 98KVA , така че явно могат само 2 от 3 порта да работят на пълна мощност
Май не може да зарежда едновременно CCS и CHAdeMO. (ако съм запомнил правилно)
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
Токущо морето се приближи /за елмобилите от София/ с няколко часа!
Същото се отнася и в обратна посока.
Сега чакаме Кауфланд Бургас /обещаха до края на месеца/ и В.Търново /не знам кога/.
Браво и на ELDRIVE за станцията в САНДАНСКИ /сервиз Peugeot-KIA/, и Гърция стана "по близо".
Сега ако си например от Добрич /знам че има доста Тесли/ отиваш на море в Гърция без притеснения.
Само преди една година щеше да е мъка.
- actionmonster
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 9
- Харесвания: 5
- PETROV
- Извън линия
- 3-та жичка
- rrumpe
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 142
- Харесвания: 19