Събота, 26 Март 2011 15:57

Женева 2011: SEAT IBX бял като... битов електроуред

От
Seat Ibiza IBX Concept Geneva 2011

На проведеното при огромен интерес Женевското автоизложение, дъщерната на Volskwagen фирма Seat, ясно заяви намерението си да привлече внимание със своя кросоувър IBX.

Моделът ясно очертава бъдещата насока на испанската марка и нейната ангажираност към екологично чистата технология. Концепцията на задвижвания от предно предаване модел идва от Chevrolet Volt - комбинация от двигател с вътрешно горене и такъв, който се задвижва с електричество. Нямаме повече подробности от производителя освен факта, че с електрическия двигател могат да се изминат 45 км и когато той се изтощи напълно, да бъде подпомогнат от дизелов или бензинов мотор. От Seat казват, че в продуктовата им гама са заложени и двата варианта.

По линия на дизайна има какво още да се желае от малкия, двуврат хибрид, за да достигне простора на истински кросоувър. Цялостната форма е изчистена и привлекателна, а ако ви се струва донякъде неатрактивна това вероятно се дължи на белия цвят. Главният дизайнер Люк Дънкаруолк обяви пред медии, че IBX дава идея за бъдещият облик на моделите на производителя и добави, че подобни елементи ще откриваме в предстоящите коли на Seat.

Прочетено 1043 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:00
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.