Събота, 02 Април 2011 10:18

Първи детайли за новия Audi E-tron Quattro хибрид

От
Audi E-tron Quattro хибрид

В желанието си да доминира сегмента на топ електрическите коли до 2020, Audi показа нов e-tron прототип. Този зареждан хибрид, базиран на A5 Coupe, е натъпкан с всякакви технологични чудеса, които може да очаквате от прототип от този клас, като 'through-the-road' задвижваща система, което използва предимствата на голямата зараждаща се батерия за за задвижване на четирите колела.

Предната задвижваща ос е с конвенционално хибридно задвижване с разделяне на усилието, състоящата се от 33 кВ (45 кс) електрически мотор и двулитров TFSI турбо бензинов двигател, който разполага с мощност от 211 кс и 350 Nm въртящ момент. Нещата обаче стават по-интересни в задната част на колата, където Audi изхвърля традиционното тежко задвижване на четирите колела, осигурявайки на A5 e-tron задвижване с 60 кВ (81 кс) електрически мотор и реално нищо не свързва физически предната и задната ос.

И при други компании, като Peugeot, сега through-the-road системата помага за намаляване на теглото и с щедрата употреба на карбон и алуминий, прототипът тежи не повече от произвеждано в момента A5 Quattro, което използва същия двигател. С пробег от 60 километра в електрически режим и "електрическа" скорост до 100 км/ч, май Audi си имат добро попадение тук. Колата само трябва да влезе в производство (преди 2020, моля).

audia5-e-tron1 audia5-e-tron2 audia5-e-tron3 audia5-e-tron5 audia50e-tron4
Прочетено 1206 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:59
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.