Сряда, 20 Април 2011 12:59

Bugatti Galibier ще има и хибрид

От
Bugatti Galibier ще бъде и хибрид

На моделите на Bugatti никога не им е липсвала амбиция, още от основаването на компанията от Еторе Бугати, та до ден днешен, когато оперира като част от Volkswagen Group. Това си личи и в очаквания нов супер-седан Galibier.

Не само, че Galibier ще бъде луксозен и много скъп, но и, според британското списание CAR W16, ще бъде с двигател от Veyron, с неговата скоростна кутия с два съединителя, а ако това не ви е достатъчно (и което разбира се ни интересува най-много в eCars.bg) – ще има и хибриден модел! Според компанията, разработването на хибрида се налага, тъй като все повече градове предприемат мерки за ограничаване или забрана на колите с двигатели с вътрешно горене, а собствениците на Bugatti едва ли ще ползват градския транспорт.

В интервю пред британското списание, представител на компанията потвърждава, че проектът е във все още ранен етап и окончателният вид на колата и нейното шаси все още не са уточнени. Очаква се дизайнът да бъде завършен тази есен, а водещ елемент, както и при Veyron, ще бъде рамата от въглерод или алуминий.

И докато продукцията на Veyron е около 300 бройки, очаква се Galibier да достигне до 3,000, но прогнозната цена си остава повече от солена – над ЕДИН МИЛИОН британски лири.

bugatti-galibier-hybrid bugatti-galibier-hybrid-1 bugatti-galibier-hybrid-2 bugatti-galibier-hybrid-3 bugatti-galibier-hybrid-4 bugatti-galibier-hybrid-5 bugatti-galibier-hybrid-6 bugatti-galibier-hybrid-7

От: green.autoblog.com

Прочетено 1205 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:26
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.