Събота, 20 Август 2011 15:01

Cadillac CIEL – отворен към небесата хибриден концепт от GM (видео)

От
Супер отворен и супер мощен, но хибриден Cadillac Ciel концепт от GM

Съвсем прясно Cadillac представи нов изцяло отворен четириместен CIEL (небе на френски) концепт с би-турбо версия на 3.6-литровия V6 агрегат с директно впръскване, свързан с хибридна система, използваща литиево-йонна технология за батериите и позволяваща изцяло електрическо придвижване при ниска скорост.

Мощността на 3.6L V6 двигателя с безстепенно газоразпределение е 317 кВ (425 кс), с въртящ момент от 583 Нм. Концептуалният статус на колата на този етап е причина засега да не се коментират повече конкретни технически параметри по отношение на задвижването...

CIEL олицетворява романтиката в шофирането. Той наподобява големите стари флагмани на марката, но с много по-зелено излъчване, загатващо визията на Cadillac за бъдещето!
Клей Дйин, директор глобален дизайн в Cadillac

С колесна база от 317.5 см - около 30 см по-дълга от тази на CTS седана - CIEL определено осигурява щедро интериорно пространство, макар че така отворен думата интериор като че ли се размива малко в пространството. Вратите са френски стил, като пантите на задните врати са откъм задната част на колата и това, което най-много ни въодушевява е липсата на рамка между вратите - това наистина прилича много на нещо, което притежаваме, макар и мноооого по-старо. Някой ден ще ви го покажем, но чак когато цялото задвижване бъде преобразувано в електрическо и се надяваме това да стане до следващата пролет.

cadillac-ciel-concept-hybrid cadillac-ciel-concept-hybrid-1 cadillac-ciel-concept-hybrid-2 cadillac-ciel-concept-hybrid-3 cadillac-ciel-concept-hybrid-4 cadillac-ciel-concept-hybrid-5 cadillac-ciel-concept-hybrid-6 cadillac-ciel-concept-hybrid-7

От: Green Car Congress

Прочетено 1727 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:15
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.