Вторник, 21 Август 2012 18:00

Новата хибридна Toyota Corolla ще дебютира на изложението в Париж [видео]

От
В Париж през септември, Toyota ще покаже моделът за 2013г на хибрида Corolla/Auris

Остава приблизително месец до началото на парижкото автоизложение, което ще стартира в края на септември. Сигурно е, че ще видим доста електрически и хибридни модели там, но официално потвърждение от Toyota има за модел 2013 Toyota Corolla / Auris Hybrid.

Новата кола ще предложи подобрена динамика, по-отличителен стил и по-високи нива на оборудването - така поне обещава производителят.

Новият дизайн, допълван с по-високо качество интериор, хибридната Corolla ще съчетава с осигурена динамика при шофиране и оптимизирането на ефективността на задвижващата мощ.

Общата височина на хибрида е намалена с 5 см и половина, спрямо сегашния модел. Това, както и по-ниско 'свалената' дизайнерски предна част, допринася за аеродинамични характеристики с много нисък коефицент на 'плъзгане' - Cd0.28. Това е дало отражение и в по-стабилно управление, и нисък разход на гориво, според Toyota.

Използваната стомана с висока якост, допринася за 10% увеличение в здравината на купето и обща икономия от теглото на Corolla хибрид - около 40 кг, както и понижаване на центъра на тежестта на колата.

Corolla и Auris е един и същи модел на Toyota - за различни пазари; сега и с хибриден вариант

Toyota е първият производител, който предлага избор от три двигателя в C-сегмента, с новия модел вариациите са 1.4-литров дизелов и 1.33 и 1.6-литрови бензинови двигатели, както и хибрид. Знаем опита придобит от компанията с легендарния Prius, сега ще видим с подобрената Corolla как ще се представят в този клас с хибрида, който ще изглежда така:

[Toyota] [eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 3852 пъти Последна корекция Вторник, 21 Август 2012 21:05
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.