Понеделник, 28 Февруари 2011 01:40

Батерията на електрическото Volvo C30 незасегната при удар в стълб

От
Volvo C30 Electric

На тазгодишното автомобилно шоу в Детройт (Detroit Auto Show), електрическото Volvo C30 демонстрира "бойни белези", след проведените с него краш-тестове. Без да блести на изложението с особена привлекателност, тестваното С30 защити важна теза: електрическите коли могат да бъдат безопасни.

Впечатляващо е обезопасяването на внушителната батерия на е-мобила и нанесените по нея щети след челен сблъсък са незначителни. Разбира се, има и други тестове, които биха могли да застрашат литиево-йонния "двигател", като например страничен удар с метална конзола (тежаща близо тон и половина) по движеща се с 50 км/ч кола.

Инженерите от Volvo предвидливо са вградили батерията в средата на возилото и са добавили допълнително укрепване на основните зони по купето. Електрическото С30 премина тестовете като повечето превозни средства от този клас - с известни щети при симулация на страничен удар, но с минимални драскотини по ел. захранващия си блок. Резултатите от "катастрофите" коментира един от главните мениджъри на Volvo Ян Иварсон, сектор "Стратегия и изисквания за безопасност".

Източник: green.autoblog.com
Прочетено 1802 пъти Последна корекция Неделя, 29 Декември 2013 00:02
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.