Петък, 03 Юни 2011 15:57

Според Shell е необходима глобална CO2 политика

От
Доклад на Shell за емисиите на въглероден двуокис

Има "спешна нужда" от глобална политика за емисиите на въглероден двуокис, ако светът иска да избегне бъдещи проблеми, според Shell. А честно казано, компанията въобще не е единственият източник на подобна концепция...

В края на миналата седмица, по време на презентация в Австралия, вицепрезидентът на Shell за глобална бизнес политика, Джереми Бентам, предупреди, че целта за задържане на глобалнто затопляне под два градуса Целзий няма да бъде постигната, ако нациите продължават да се надпреварват в предлагане на краткосрочни енергийни решения:

Продължаващото разминаване в предлаганите CO2 решения е политически неуместно. Такова разминава не може да продължава безкрайно и определено предразполага към бъдеща политическа нестабилност. Прозрачността на решенията и цените на CO2, пазарно базираните решения за намаляването му и фокусът върху улавянето и съхраняването на въглерода като ключова ограничаваща технология, са крайно необходими неща в настоящия момент.

Наскоро, Shell публикува своя доклад (първоначално пуснат през 2008 г.) за енергийни нужди и варианти на доставки. В актуализирания доклад се казва, че преминаването на природен газ може да е "най-голямото, най-бързото и най-евтиното решение за намаляване на общите емисии в следващите десет жизненоважни години." В доклада обаче се посочва, че докато не бъде развита смислена стратегия, светът може да се окаже в позиция да "гори повече въглища и повече газ едновременно."

Ето това въобще не ни трябва!

[Източник: Sunday Morning Herald]

Прочетено 971 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:26
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.