Петък, 03 Юни 2011 19:00

10-ти рожден ден за програмата Renault 'Безопасност за всички'

От
Renault Безопасност за всички стана на 10 години

Ученици от София и Пловдив, преминали курс на обучение по материалите на Renault и спечелили конкурс за рисунка на тема безопасност на движението, взеха участие в празненствата по повод на 10 години от стартирането на "Безопасност за всички". На 27-ми Май, в Техноцентър Renault в Париж нашите ученици  се срещнаха с представители на 7 от 11-те страни, в които се проведе програмата тази учебна година. Българските възпитаници, заедно с ученици от Австрия, Полша, Португалия, Турция, Франция и Швейцария представиха своите рисунки на тема безопасност на движението, участваха в създадено от тях самите представление, както и в игри свързани с безопасността и прекараха един празничен ден в Disneyland...

От своето начало насам "Безопасност за всички" обучава над 12 милиона деца в безопасно пътно поведение.

От септември 2011, най-мащабната програма за безопасност на пътя, водена от автомобилен производител, разширява кръгозора си като въвежда понятия като възобновяеми източници на енергия и средства за транспорт с намалени въглеродни емисии. От септември 2011 материалите ще са адаптирани и за най-малките и за по-големи ученици.

Renault е партньор на инициативата на ООН Десетилетие на Действията за Пътна Безопасност. От 50 години насам Безопасността на пътя е приоритет за компанията. Тя която развива програми свързани с обучението на настоящите и бъдещите водачи на автомобили, с въвеждането на нови технологии обезопасяващи автомобила и неговите пътници и поддържа връзките си с институции и организации, които имат влияние в тази насока.
Така Renault следва своя траен ангажимент по отношение на безопасността.

[Източник: Прес съобщение Renault.bg]

Прочетено 1162 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:25
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.