Събота, 09 Юли 2011 13:00

ООН призовава за $1.9 трильона 'зелени' инвестиции годишно

От

$1.9 трильона в зелени инвестиции са нужни според ООН

Човечеството е близо до нарушаване на устойчивостта на Земята, според наскоро публикувания World Economic and Social Survey 2011: The Great Green Technological Transformation. В докладът се казва, че има нужда от огромна технологична революция, за да се избегне "голяма планетарна катастрофа."

Според проучването, големите глобални инвестиции ще бъдат съществени за развиването на мащабни технологии за чиста енергия, устойчиво земеделие и горски техники, както и за намаляване на производството на не биоразграждащи се отпадъци, за светът иска да избегне разрухата...

В цитат от подкрепения от ООН доклад се казва:

Енергийната консумация се увеличава драстично, най-вече в посока изкопаеми горива, което обяснява защото човечеството е тръгнали в посока на разрушаване на устойчивите граници на планетата чрез глобалното затопляне, загуба на биоразнообразие, нарушаване на баланса на водородния цикъл и други измерения на устойчивостта на земната екосистема. Има спешна нужда от значителна глобална енергийна трансформация, за да се избегне голяма планетарна катастрофа.

Докладът заключава с твърдението, че инвестициите в глобални 'зелени' технологии трябва да останат на стабилното ниво от $1.9 трильона годишно за следващите 40 години, за да има светът шанс да избегне катастрофата.

[Източник: ООН]

Прочетено 1171 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:56
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.