Петък, 31 Май 2013 09:45

Безплатно зареждане завинаги – някой против?

От
tesla_supercharger_network_razshirenie
Супер бързо зареждане на електромобили за дълги разстояния – безплатно завинаги!
В този блог: Дългите пътувание с Tesla Model S стават все по-лесни и остават безплатно, но има и добавка!

Всъщност, добавките са даже две. Първо, в момента Tesla Motors тества нова Supercharger технология, която ще позволи зареждане на Model S на 120 кВ! С нея за 20 минути ще можем да зареждаме за три часа каране. Това намалява наполовина сегашното време за зареждане, а втората добавка е, че безплатното е... ЗАВИНАГИ!

Замириса на нещо много различно – възможно ли е Tesla Motors да се опитва да промени тотално света? Че имат супер различна от другите кола и подход, ясно, но безплатно зареждане завинаги?!? Едно е сигурно, не е утопия, защото вече го прилагат, а дали думата завинаги е уместна, поне докато сме живи предстои да разбираме.

Сега всичко това важи за щатите. Но и в Европа започват доставки на Model S това лято (на цена от €72,600), и съответно ще започне изграждане на Supercharger мрежата на Tesla. В САЩ започната от двата края – източния и западния бряг – и до 2 години смятат да покрият 98% процента от цялата територия на страната. И като се има предвид все още малкия брой Model S дори по американските пътища,  статистиката за 1 милион мили шофиране със зареждане в тази мрежа е меко казано впечатляваща.

Ето как ще се развива Tesla Supercharger в САЩ, като скоро се надяваме на подобна информация и за Европа:

  • Утрояване на броя Tesla Supercharger зарядни станции до края на месеца, включително допълнителни в Калифорния, покриване на северозападния регион от Ванкувър до Сиатъл, до Портланд, Остин до Далас в Тексас, както и Илиной, и Колорадо. Ще има и четири допълнително източни станции за повече удобство.
  • В рамките на шест месеца, Tesla планира Supercharger мрежата да свърже повечето големи градски зони в САЩ и Канада, с допълнителни станции в Тексас, Флорида и Средния Запад, както и станции свързващи Отава и Монреал и още в Северна и Южна Каролина, за връзка с Джорджия. Ще може да се пътува и по диагонал през страната, от Лос Анджелис до Ню Йорк с помощта на станции от Tesla Supercharger мрежата.
  • В рамките на една година, Tesla планира Supercharger мрежата да се разгърне из целия континент, покривайки почти 80% от населението на САЩ и Канада, а до две години покритието вече да е около 98% от територията.
Купувайки си Tesla ще може да пътувате на дълги разстояния из цялата страна безплатно, завинаги!

  Елон Мъск

Ето всичко това отгоре лично от самия него:

{youtube}TszRyT8hjJE{/youtube}

Сега  може и да изглежда далечно, но ние ще продължаваме ефективно да популяризираме електрическата мобилност в България, за да може някой ден да изброим и наши градове, като част от Tesla Supercharger зарядна мрежа!

Какво мислите за безплатното зареждане завинаги? Имате ли против това? Има ли то почва у нас? Може ли да разтърси статуквото? Може ли да промени света? От какво ще печели Tesla и защо го прави? Въобще, интересува ни какво мислите по въпроса и се надяваме да го споделите в коментарите отдолу!

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 3367 пъти Последна корекция Петък, 31 Май 2013 12:59
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.