Вторник, 02 Август 2011 16:00

Renault се мръщи на електрическия пит във Формула 1

От
Електро тишина, но не и спокойствие се задава към пит зоната на Формула 1

Не е като да нямаше интерес към статията за болидите от Формула 1 на електроенергия в пита, но отборите май не са особено ентусиазирани от заложените промени. Шефът на Renault тима Ерик Булие е сред множеството Формула 1 персонажи, които изказаха опасения, че плановете колите да се движат само на електроенергия в пит зоните от 2014 г. са твърде опасни...

Предложението "колата да се движи изцяло в електрически режим (без запалване и подаване на гориво към двигателя) по всяко време в пит зоната" беше включено в публикуваните миналата седмица от FIA правила за 2014 г.

Други природосъобразни идеи също са част от промените, но някои отбори смятат, че те не са адекватно консултирани по отношение на промените от управителния орган."Концепцията е интригуваща, но... колите няма да издават никакъв шум и това може да бъде много опасно", коментира Булие пред репортери по време на German Grand Prix.

"Мисля, че има аспекти от публикуваните от FIA правила, които трябва да бъдат преразгледани."

Формула 1 трябва да премине на новите 1.6-литрови турбо V6 двигатели със системи за възстановяване на енергия от 2014 г. В момента болидите 'тичкат' по пистите с V8 моторетки.

[От: EV News]
Прочетено 1142 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:30
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.