Skoda ще представи обновена версия на VISION E на изложението във Франкфурт

Електромобили

В този блог: ŠKODA ще представи обновена версия на концепцията си за електрически SUV в Европа през септември.

ŠKODA представи концепцията на своя електрически VISION E SUV по рано тази година на Auto Shanghai изложението в Китай, но съвсем скоро колата ще бъде представена и на Европейска публика - по време на автомобилното изложение във Франкфурт следващия месец.

С VISION E, ŠKODA определено прави голяма стъпка напред, и това ще бъде първото електрически задвижвано концептуално превозно средство с възможност за автономно шофиране в историята на компанията.

В допълнение към екрана на таблото и централния сензорен дисплей, който позволява на шофьора и на пътника да четат и управляват всички функции и услуги на ŠKODA Connect, всеки пътник ще има свой собствен дисплей на разположение. Чрез сензорните екрани ще могат да се използват множество удобни детайли като данни за автомобила и развлечения.

Телефонна кутия, която зарежда смартфони безжично, е интегрирана във всяка врата и същевременно служи като интерфейс, който позволява на пътниците да осъществяват достъп до личните си настройки, данни и информация на мобилните устройства удобно на отделните дисплеи със сензорен екран.

Системите за инфотейнмънт могат да се управляват с гласови и жестови команди, а камерите наблюдават шофьора през цялото време и проверяват нивото му на внимание чрез проследяване на очите.

Системата за предупреждение на водача подава сигнал на шофьора и за умора, а ŠKODA VISION E дори идва с цифров лекар, който забавя електромобила автоматично, ако системата засече, че водачът има проблеми със сърдечния ритъм. Също както в много модели на ŠKODA и във VISION E,  ще си "винаги онлайн" благодарение на Wi-Fi hotspot и LTE модулите.

С дължина 4,668 мм, широчина 1,924 мм и височина от 1,591 мм, VISION E излъчва голямо присъствие, а благодарение на дългата база на колелата от 2,851 мм и на късите предни и задни надвеси, техниците са успели да създадат изключително щедър и удобен интериор.

Електромоторите с обща мощност от 225 кВт (306 к.с.) задвижват четирите колела на електромобила, който засега се гласи, че ще има пробег от 500км с едно зареждане и максимална скорост от 180км/ч.

VISION E ще разполага и със система за автономно управление на Ниво 3 и паркинг Autopilot система, която ще може да открива безплатни места за паркиране и да насочва колата към тях.

VISION E ще може да се зарежда и безжично, но тъй като от ŠKODA първо планират да пускат Plug-in хибриди на пазара,  модели като този вероятно ще видят бял свят най-рано след 6-7 години.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума