Официално представяне на 2018 Nissan Leaf на 6 септември от 15:30

Електромобили

В този блог: Отброяваме последните два дни до официалното представяне на новия модел на Nissan Leaf.

По-малко от два дни останаха до официалното представяне на 2018 Nissan Leaf, който ще бъде разкрит на специална церемония на 6 септември в Япония.

Очаква се новата версия на Nissan Leaf да се предлага с батерия от 40 кВтч, която осигурява около 240км пробег на цена от около $/€30,000. Освен това се очаква и по-голяма опция за батерията (~ 60 кВтч), която може да осигури над 300км пробег и да направи колата конкурента на модели като Chevrolet Bolt EV (Opel Ampera-e) и дори в известна степен на Tesla Model 3.

Въпросът е кога LG Chem ще са готови с по-голямата батерия и какви подобрения ще има в нея спрямо сегашната. Компанията точно обяви, че планира да увеличи сериозно инвестициите си във фабриката за батерии в Полша, където най-вероятно ще се правят и батериите за новия модел на Leaf

Едно от най-интересните неща, които може да се появят в новия Leaf ще бъде опцията за трифазно бордово зарядно на европейските модели, но това все още е от непотвърдените екстри и ще трябва да почакаме до утре, за да разберем дали е истина.

По предварителна информация колата ще бъде налична на отделни места в САЩ към края на тази година, но за повечето хора в САЩ и Европа тя ще бъде достъпна от началото на следващата година.

Церемонията по официалното представяне на колата се провежда в Токио и ще се предава на живо в сряда от 15:30 българско време, а както тук в статията така и на нашата фейсбук страница ще споделим линк към видеото.

 

 

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума

  • Няма мнения