Първият VW ID.3 магазин е отворен

Електромобили

Не е точно магазин, на тези места обикновено им казваме салон или нещо подобно, но магазин ми харесва и реших да го нарека така.

Мястото е Дрезден и там Volkswagen отваря първия ID. Store. Засега на разположение за оглед отблизо е ID.3, но също и всичко за настоящите и бъдещи (доколкото са известни) електромобилни решения на Volkswagen.

Всъщност не е много правилно да се нарече магазин. ID. Store, както е точното наименование, не е място, където можеш да купиш електромобила, а само да се информираш. Нещо като ID.3 салон с виртуални зали, както ги нарича компанията. Но пък след 17 юни, когато е обявената дата за старт на продажбите, в ID. Store ще може също да се прави конфигурация на ID.3. Датата беше обявена в началото на май, но е точно след средата на юни и сякаш са знаели за поредното безумно удължаване на настоящите ограничения, което ще бъде приложено.

Самата поръчка и покупка, както обикновено, става при VW дилър. Но пък тези демо салони вероятно ще са на места с голям човекопоток, което в повечето случаи не може да се каже за дилърските комплекси. В бъдеще Vollswagen ще предлага възможност и за онлайн поръчка, но все още не е обявено кога.

Този първи салон в Дрезден е за постоянно, но е планиран временен в мюнхенския район Werksviertel. Други ID. Store места все още не са обявени, но дето се вика нека тръгнат продажбите и първите доставки, че много хора чакат с нетърпение, пък в движение нещата ще се развиват.

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари