LG Chem ще произвежда по 100,000 батерии на година в полския завод от 2018

Компоненти

В този блог: LG Chem ще прави два път повече батерии в завода си в Полша от 2018 г.

LG продължава да затвърждава позицията си на ключов доставчик на батерии за електромобили на автомобилната индустрия и тази седмица научваме от компанията, че плановете й са да достигне капацитет от 100,000 батерии на година в новия завод за батерии в Полша...

Chevy Bolt EV им помогна с голяма сделка наскоро, тъй като LG произвежда няколко от най-важните системи за електромобила, включително и батерийния пакет.

Когато обяви проекта за новия завод близо до Вроцлав през 2015 г., предварителните планове на LG Chem бяха за капацитет от 50 000 батерии на година, но предвид нарастващото търсене, което ще продължи да се увеличва сериозно през следващите 3-4 години, е повече от логично да се търси възможно най-висок капацитет в кратки срокове и то точно в Европа, където все още няма работещ завод за батерии с такъв капацитет.

Вчера от LG Chem споделиха в съвместно изявление с полското министерство за развитие (чрез Ройтерс), че ще удвоят капацитета на завода до 100,000 батерии или около 6 гВтч годишен капацитет.

Това е над 50% увеличение на цялостния производствен капацитет на LG Chem, и с него тя ще достигне 280,000 произведени единици на година във всичките си пет завода в Китай, Холандия, САЩ, Полша и Южна Корея.

Новият завод във Вроцлав ще бъде завършен и ще започне да работи през следващата година, а от LG казват, че батериите ще се доставят на "големи производители на автомобили", без да се цитират марки на този етап.

Макар че в Европа има няколко други подобни проекти за заводи за производство на батерии, този ще бъде първият най-голям, който ще заработи, а там се очаква да бъдат наети на работа най-малко 2,500 служители.

Сред тези проекти са този на компанията Northvolt основана от бивши служители на Tesla, която също планира да строи собствен завод за батерии, и разбира се, по някое време и Tesla ще обяви локацията за своята Европейска фабрика, а и от Daimler вече работят по своя собствен завод за батерии в Германия.

Още по темата:


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума