Вторник, 21 Юни 2011 10:00

BYD представя електрически автобуси във Франкфурт

От
eBUS се слави с най-дълъг пробег от предлаганите на пазара електробуси

Китайският производител BYD е подписал 'Писмо за Намерения' с град Франкфурт, Германия, за въвеждане на изцяло електрически BYD автобуси, за покриване на далечни дистанции - eBUS.

Администрацията на град Франкфурт обяви, че работи за осъществяването на план, за прилагане на интегрираната електронна система за мобилност, приведена в съответствие с обществения транспорт и комунални услуги. BYD ще предостави три изцяло електрически автобуса eBUS-12, два DC зарядни станции за зареждане и техническа поддръжка за първото тримесечие на 2012 година.

Тези електрически автобуси ще бъдат използвани като 'совалки' за транзитен превоз на летище Франкфурт и за обществен транспорт до атракцията Gateway Gardens в града.

BYD eBUS-12 е модела с най-голям пробег от всички предлагани на пазара. В основата на технологията му е железен фосфат или "Fe" технология на батерията. Батерията Fe се слави с най-висока безопасност, най-дългия период на експлоатация и най-екологично чистите и преработваеми елементи. Благодарение на "Fe" батерията, eBUS може да пътуват до 250 км преход с едно зареждане.

BYD eBUS е бил използван в Шенжен и Чангша, Китай, в продължение на няколко месеца и отзивите за него са силно положителни. 200 броя eBUS-12 ще бъдат доставени на Universiade Shenzhen до август 2011 година.

[От: Electric Cars Report]

Прочетено 1663 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 13:26
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.