Петък, 08 Юли 2011 17:00

Производството на електро коли по-слабо от предвидените продажби

От
Производството на електромобили трябва да бъде допълнително стимулирано

За да постигнат амбициозните цели за продажби на електрическите коли, автопроизводителите най-малкото трябва да произведат съответните количества, но в публикуван наскоро анализ се казва, че авто компаниите определено изостават в постигането на същите тези цели.

Според актуализирания Electric Vehicle Roadmap доклад от Международната енергийна агенция (IEA), изявленията на различни автопроизводители, производствените планове за електрически коли и зареждаеми хибриди изостават доста от заявените цели за продажби по държави с 0.9 милиона коли до 2015 г. и около 1.4 милиона коли на година до 2020 г. – доста под националните цели за продажби от 1.5 милиона коли през 2015 г.a и седем милиона през 2020 г...

Лю фултън, старши транспортен анализатор в IEA, смята, че това все още не е проблем, но нещата трябва да се следят отблизо в следващите една две години. Ситуацията може да се подобри, ако автопроизводителите направят нови изявления, което на свой ред би било стимулирано от въвеждането на обявяването на схеми за субсидии.

Визията за пътна карта на електромобилите е до 2050 г. да се постигне масова употреба на електрически коли, с над 50% от годишните продажби при лекотоварните превозни средства в световен мащаб.

Други специфични цели са: развитие на координирани стратегии в подкрепа на въвеждане на електромобилите в масовия пазар; подобряване на разбиранията в бранша и потребителските нужди и поведения; измерването на производителността за анализиране на превозните средства; стимулиране на изследванията в областта на съхраняване на енергия и развойни инициативи за намаляване на разходите; разработка и инсталиране на зарядна инфраструктура.

Прочетено 1283 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:56
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.