Петък, 22 Юли 2011 10:00

VW Up! е много близо – ще го видим още през август

От
VW Up! в различни варианти

Нямаше германски електромобили, ама взе, че заима. Вече често се случва да изникват електромобилни новини от Германия и последната е, че дългоочакваният Volkswagen Up! 3 - и 5-врати - малка бъдеща електро градска количка - ще направи световната си премиера в Париж на 22 август...

След световния дебют, малкият Up! - който ще бъде оборудван с малък електромотор или съответно бензинов/дизелов двигател - ще бъде транспортиран до Германия, за автомобилното изложение във Франкфурт през септември.

Официално версията с 3 врати, 1.0-литров бензинов или 1.2-литров дизелов двигател ще бъде пусната около края на годината. Колкото до 'по-големия' вариант с 5 врати тип хечбек - двигателят ще бъде бензинов, а продажбите ще стартират по-късно през 2012 година.

Най-важното за нас е малко по-далечно, защото първият електрически Up MPV! ще стане достъпен в началото на 2013 г. Хм, ейгу дейгу.

Ако не се ориентирате за големината, размерът на Up! е половината от този на Volkswagen Golf, а цените ще започват от около 15,000 лв (това предстои обаче да разберем).

С този размер и характеристики, VW Up! ще се конкурира най-вече с коли като Mitsubishi i-MiEV, Toyota iQ и може би новото Renault Zoe, което се очаква на пазара също през 2012 г. като сто процентов, чистокръвен електромобил.

[От: Hybrid cars]

Прочетено 2083 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:37
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.