Неделя, 12 Февруари 2012 00:00

Opel допълва концептуалния RAK-e с електрическо колело RAD-e

От
Електрически велосипед ще допълни еко-гамата на Opel

Opel пуска на пазара дву-колесно с електрически мотор, наречено RAD-e, модел в последователността на RAK-e концепцията, представена във Франкфурт, на изложението през 2011 г. Този продукт ще е допълнение към гамата от зелени и високотехнологични продукти за Opel.

'RAD-е' е един отговор на клиентските нужди да бъде запазена мобилността там, където използването на автомобила е ограничено или не е възможно. 'RAD-e' се представя във време, когато се очаква електрическите велосипеди да започнат да играят все по-ключова роля в бъдещите интегрирани концепции за градски транспорт, свързващ електрически велосипеди, автомобили и автобуси. 'RAD-e' е едно стилистично свидетелство, дизайнерско напомняне за ранния промишлен период на Opel, когато фирмата произвежда велосипеди. В контекста на 150-годишнината на Opel, дизайнерите създават една студия, която е едновременно свързана с историята и предлага визия за бъдещето,' се казва в официалното съобщение на Opel България.

Други производители са въвели понятията за електрически велосипед като Ford с концепцията за е-велосипед или Smart със Smart е-велосипед, който ще бъде наличен от тази година.

Opel Rad-E е 250W велосипед, предлагащ широка 'пробегна' гама от 60 до 145 км, той ще бъде представен в Женева през 2012 г. с намерение за производство (скорошно).

Все още не знаем цената, до момента тя не е разкрита, но се очаква да бъде много близка до тази на Smart е-велосипеда, а именно €2900.

eCars.bg
Прочетено 1783 пъти Последна корекция Събота, 21 Юни 2014 01:54
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.