Четвъртък, 23 Февруари 2012 20:10

Ё-мобиль Кросоувър: с други думи – нали не подценявате Русия /видео/

От

От миналогодишният Автосалон Франкфурт знаем за постиженията на руската инженерна мисъл, когато всички цъкахме с език и почти не вярвахме, че родината на аеродинамичното Жигули и елегантния Москвич, може да предложи на света кола от типа на Ё-мобиль Крос-купе. Като се 'почна - няма спиране, световна сила е това, не шега-работа! С два електрически мотора (по един на всяка ос), двигател с вътрешно горене (използван като генератор), задвижван от газови цилиндри или горивна мощ и супер кондензатори, в целия си блясък идва Ё-мобиль Кросоувър!

Ето и нагледно: малко анимация, за да се разбере как точно работи!

Ё-мобиль Кросоувър ще разчита не само на необятния руски пазар, но и на широко европейско присъствие


Не се разбра вероятно, но това са отпуснали руските колеги, явно решили да ни държат 'гладни' с оскъдна информация за технологията... Вдъхновените от милиардера Михаил Прохоров (собственик на компанията-производител Ё-Авто), Ё-мобиль модели, използват природен ресурс, изобилстващ в Русия - природен газ (CNG).

Новаторската хибридна задвижваща система (и сравнително сложна за доразвитие), Ё-кросоувърът предлага интересни функции, специално предназначени за студени зими: таймер, позволяващ автоматично включване на отоплението в определено време, така че купето да е затоплено, когато се налага. (Тази екстра присъства в повечето съвременни коли, но тук инженерите я изтъкват като уникална - може би затопля до нечувани градусиWink)

Благодарение на собствените си батерии, хибридът може също да бъде източник на електроенергия.

Накрая: корпусът му е еко-приятелски, направен от полипропилен, в края на 'живота' си, материалът е усвояем и може да осигури до 1/3 необходимото за ново купе количество.

Данните за Ё-мобиль хибридите ги знаем, но са толкова приятни за окото/ухото, че нека потретим: 3.5л/100км, от 0 до 100 км/ч за 10 секунди, както и пробег от 700 км.

Ето и видео-визитка на кросоувъра, елегантно озвучена на английски, с небрежен руски акцент:


Прочетено 1990 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:44
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.