Събота, 25 Февруари 2012 22:10

BMW 'завъртя' електрическо i-видео в YouTube

От
Има 2 год. до премиерата на i-моделите, но BMW поддържа потребителския интерес жив

Вероятно за всеки е вълнуваща представата да управлява електрическа кола от луксозна марка - като BMW например? Ако не е така, тогава може би ще стане, когато изгледате новата видео-визитка на градския електромобил BMW i3 или супер-луксозния BMW i8!

Германският автомобилен производител пусна нов видеоклип в портала YouTube, в който 'прожекторите осветяват' електрическия i3 и зареждаемия хибрид i8, които трябва да дебютират през 2013 и 2014 г.

Разбира се, това са изключителни модели - зрелищни и качествени. Да, ще бъдат хит... Вероятно хечбекът i3 ще се предлага и като изцяло електрически модел - със 160 км пробег, и като електромобил с удължен пробег (като Opel Ampera, например) с бензинов генератор.

Другият модел - BMW i8 е купе, което акцентира върху грижа за околната среда, отговорност и високо ниво. Той ще използва три-цилиндров двигател, задвижващ задните колела, както и електрически мотор за предните. Ще се 'храни' от литиево-йонна батерия, скрита в така наречения 'енергиен тунел', който осигурява нисък център на тежестта и 50/50 разпределение на теглото. i8 може да достигне до 100 км/ч - стартирайки от място - за по-малко от пет секунди и да продължава така, докато достигне 250 км/ч. А, да - всичко това с приятния разход от 3/100...

Ето и 'зарибяващото' видео...Enjoy Wink:

Прочетено 1386 пъти Последна корекция Петък, 27 Декември 2013 23:41
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.