Вторник, 26 Юни 2012 22:00

1000 км с електрически мотоциклет - от Париж до Марсилия със Zero DS /видео/

От
1000 километра на ток със Zero DS изминаха колегите от френсия сайт MotoJournal, тествайки мотора, изградените зарядни станции и общото възприемане на електрическата мобилност

Интересна идея на колегите от френския MotoJournal бе реализирана успешно - за 4 дни бяха изминати 1000 километра, от Париж до Марсилия, в един суров тест на електрически мотор Zero DS ZF9.
С добро настроение и удължителен кабел за ток, инсталиран в задната част на мотора, ентусиастите са напуснали Париж с цел тестване на мотора разбира се, но също и за събиране на информация за зарядната инфраструктура по маршрута, и 'гостоприемството' на бензиностанции или произволни домакинства; цялостно тестване на реакция за електрическа мобилност.

Малко ТТ данни за мотоциклета: 150 килограма тегло, 180 км пробег (при това в града), зареждане за 5 часа с двойното вградено зарядното устройство и продажна на цена € 13 995 (27,300 лв). Представяли сме гамата на Zero Motorcycles, макар тогава да бяха посочени други цени, но какво да се прави - всичко поскъпва...

Хиляда километра преход е възможност за пълно тестване по магистрали и пътища. С постоянна скорост от 100 км/ч пилотът пътува в продължение на 60,3 км, защото на магистралата - при постоянна скорост - регенеративното спиране вече 'не играе', за да възстановява заряд в батерията, както и консумацията на енергия е във върхови норми.

След това това, на селските пътища, липсата на шум, въртящия момент и пъргавина приятно изненадват екипа на MotoJournal.

Това е първото видео, което ни предоставиха, от Париж до четиристотин трийсет и първи километър - посока Марсилия - град Вийе Моргон, по-точно... Очакваме останолото, засега вижте това:

[Zero Motorcycles][eCars.bg][elektromobili.bg]
Прочетено 2850 пъти Последна корекция Вторник, 26 Юни 2012 23:10
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.