Вторник, 03 Юли 2012 04:32

Mercedes B-class през 2014 ще е електромобил, не хибрид

От
MB ще превърне B-class в 100% електромобил, променяйки първоначалните си плановете за зареждаем хибрид

В началото на тази година от Mercedes обявиха плановете си за 'хибридизиране' на B-класата си, по-точно да бъде представена на американския пазар, като електромобил с удължен пробег - по някое време през 2013г. Сега изглежда, че германският автомобилен производител е променил мнението си, изтегляйки премиерата с още една година, но и променяйки генерално продукта - B-class ще е изцяло електрически! Разработката ще е съвместно с Tesla.

Според Automotive News, луксозният автомобилен производител се стреми да има повече от една своя електрическа кола в продажба в САЩ; за момента, малкият Smart ForTwo Electric Drive е единственият електромобил за американските клиенти на Mercedes-Benz.

Както разработваната в момента електрическа A-класа, така и предвидената за Америка B-класа на ток (която вероятно ще бъде наречена B-class E-Cell) ще е със задвижване разработено от Tesla. Това включва мотор,батерия и схема за управление на мощността.

Електромобилът на Mercedes ще е в клас премиум, с богато и високотехнологично оборудване

Докато вече има други компактни електромобили, които са на разположение на американските потребители изцяло електрическият нов Mercedes, би могъл да е един от първите премиум-компактни електрически коли на пазара им.

Няма нито дума за цената все още, въпреки че се очаква тя да бъде някъде между Ford Focus Electric 2012 и Tesla Model S - за да остане конкурентоспособен електромобил, все пак. А продажби в Европа...може би предстоят?

[eCars.bg] [elektromobili.bg]

Прочетено 3567 пъти Последна корекция Вторник, 10 Юли 2012 19:09
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.