Вторник, 08 Май 2012 20:35

GOVECS с европейски електрически скутер на годината!

От
elektricheski_skuter_govecs_s2.4

 

Като си нямаме много електро коли в България и са скъпи, интересът определено е по-силен към електро велосипедите и скутерите. Поне това показва статистиката за вашето търсене в eCars.bg. Те са къде по-евтини, вмествайки се в диапазона 1,000 – 4,000 лв и с чукащото на вратата лято са желан вариант за пътуване. ОК, ето нещо свежо по въпроса – водещият германски доставчик на електро скутери GOVECS GmbH, спечели наградата "Европейски електро скутер на годината". Ехх, пак Германия...

У нас, разбира се, електро скутери се продават – метнете едно око на предложенията на Vromos, например – но да се върнем към наградата, за която със своя GO! S2.4 модел, GOVECS се справи с яка конкуренция в клас под 25 км/ч, но не само там. Компанията спечели още едно първо място, за GO! T2.4 карго е-скутера, който върви в категория до 45 км/ч.

С първите места дотук, но GOVECS има и други "участия". Всъщност, когато само един обира всички лаври понякога е скучно, защото вторите места в двете категории са отново за германците, с модели GO! S1.2 и GO! S2.4. Защо такава тотална хегемония? Хм, накратко казано, журито е било доста впечатлено от високото качество на изработка, впечатляващия пробег и изключителната надеждност. Един пример: "Транспортният" GO! T2.4 е разработен специално за компании и търговци и се предлага с кутии с вместимост 50-170 литра.

Наградите за GOVECS идват като част от Clean Week 2020, организирана с международната федерация на асоциациите на европейските мотоциклетисти {tooltip}FEMA{end-link}Federation of European Motorcyclists’ Associations{end-tooltip}.

Журито, определило наградите е от известни журналисти, отразяващи сферата на мотоциклетизма, от Белгия, Холандия, Германия, Франция, Скандинавия, Англия, Швейцария, Италия и Австрия. Кандидат-скутерите се оценявани по различни критерии, включително за качество и разход на енергия, с акцент върху емисиите и шума. Други фактори са дизайн, пробег, време за зареждане, производителност, комфорт, управление и пазарна наличност.

Повече инфо за моделите на GOVECS ще намерите на продуктовата страница на компанията, но не пречи да ви светнем какво предлагат, накратко.

GO! S2.4 се предлага с 3 кВ литиева 72-волтова батерия с тегло 32 кг и живот около 50,000 часа. Е-скутерът си има 72V бордово зарядно, което за 2 часа може да зареди батерията до 85% от капацитета. GO! S2.4 тежи 115 кила с батериите и в зависимост от начина на управление и пътните условия предлага пробег от 60 до 100 км.

Германското качество, обаче, ни изхвърля здраво от ценовия диапазон, за който стана дума в началото, защото GO! S2.4 се продава за около €5,700.

Първенството, обаче, също е факт и затова, честито на GOVECS!

eCars.bg

Прочетено 11190 пъти Последна корекция Четвъртък, 26 Декември 2013 02:41
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.