- Коментари: 35
- Харесвания: 8
Моята Ампера
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
Вход или Регистрация, за да се включиш в темата.
- Presko
- Извън линия
- Свежо попълнение
- Коментари: 11
От вчера работя по нов вариант за обновяване и ако всичко върви по план всички подобни моменти ще бъдат избегнати и ще работи коректно.
А с повече късмет и ще измислим вариант за кирилизиране на навигацията или за латиризиране на картата.
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Presko
- Извън линия
- Свежо попълнение
Понеже при инсталацията на обновлението иска ключ а той се генерира на база VIN.
В момента един от колегите с който работим по проекта за неговия Saab е решил да докара нещата до край и обновлението да стане официално, със разрешение от Volvo и тн. чрез неговите връзки с официалния представител. При успех ще имаме достъп до официалния генератор за сериен ключ.
Работи се и по алтернативен генератор
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- earendil
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
- Коментари: 201
- Харесвания: 50
Иначе моята кола с която съм отворил тази тема е вече на почти 7 години, от които 6 при мен и мога с радост да потвърдя, че няма грам (видима) деградация на батерията.
Знам, че е постигнато с големия вграден буфер, но това не променя приятния факт, че толкова години и 160 хил км по-късно все още си минавам 80+ км на батерия в топъл летен ден.
И въпреки, че ненавиждам като цяло ГМ и отношението им към клиента, не мога да не призная, че това е един прекрасно конструиран и здрав автомобил..
Мислех, че има нещо разбито вече по окачването , но се оказаха леко тракащи спирачни апарати.. Евала.. при моето тотално незачитане на полегнали полицаи и разбити пътища, всичко по окачването е все още бетон..
Прикачени файлове:
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Presko
- Извън линия
- Свежо попълнение
Картата е съвместима с твоята система.
За сега съм имал време само да отстраня проблема с зациклянето и работи стабилно.
С езиковия пакет не съм подкарал оригиналния и е с този от волво.
И ласовите команди не работят все още по същата причина.
Има верочтност да се адаптира цялата карта в близко бъдеще, но изчаквам да видя дали ще има по нова карта от 2018
- kovat
- Отсъства
- Свежо попълнение
- Коментари: 14
- Харесвания: 1
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
Сигурен ли си, че само 9.5 са ти available? Знам, че БМС-а на GM трябва да се калибрира от време на време като се изпразни до долу (стигнеш до бензин) и се зареди до горе. След това следващите няколко карания са показателни.
Освен това ако се дава газ сериозно немалка част от енергията може да отиде в топлина, а не зa traction.
И ми е направило впечатление, че не винаги pre-conditioning-а го добавя към ползваните kWh - защото там май се старае да показва само изразходваната енрегия като се движи колата.
- earendil
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
Най-добрия показател ти е реалния пробег при температура около 20 градуса, без климатик, с летни гуми на 2.6 атм. и с около 90 извънградаско.. При тези условия аз все още правя 80 км въпреки, че колата ми е на 7 години и 160 хил км.
А иначе "използваната енегрия" по показания на табло на мен ми варира от 10.3 лятото до 9.1 кВч зимата.
- Mario62
- Извън линия
- Леко навлязъл
- earendil
- Автор на темата
- Извън линия
- 3-та жичка
- sweeper
- Извън линия
- Вече ангажиран
- Коментари: 68
- Харесвания: 19
До колкото разбирам от това, което четох по американски форуми - тази процедура там се води Ъпдейт и се прави редовно - на около 2 години.
Имам въпроси към колегата earendil :
- На вашата кола колко пъти се е случвало това ъпдейтване?
- Какъв OBD II модул ползвате за триене на грешки?
- Къде се намира кутийката с предпазителите, които трябваше да се вадят и слагат при заключване на кормилната колона?
И ако не ви затруднявам особено, бихте ли ми дали телефонния си номер (може на ЛС) за консултации, ако не дай Боже, пак се обърка нещо.
- murry
- Извън линия
- Основател
- Коментари: 243
- Харесвания: 35
А моя Волт от 2 дни не може да се зарежда - в която и станция да го включа й бута бушона и изписва "Unable to charge" на таблото. Предполагам, че в порта е влезла някаква вода или гняс, което не го е правила никога до момента. Ще изчакам още ден-два да изсъхне. Добре, че бутах само бушона на домашната станция, ама вчера бутнах и този на една елдрайвска станция, та малко неловко се получи...
- svetlyo_74
- Извън линия
- Леко навлязъл
- Коментари: 39
- Харесвания: 3
Падне ли под определено ниво и сработва тази грешка.
На мен ми го е правила няколко пъти Амперата.
Спира да зарежда за да предпази колата от прегряване.
На бензин можеш да караш колкото си поискаш без ядове
В Дженеръс ми го оправиха с препрограмиране на модули, като при тебе.
Сега съм с новият Волт и не съм получавал такова съобщение.
- sweeper
- Извън линия
- Вече ангажиран
В същност, още през януари се обаждах в Дженеръс, да питам дали да ходя на преглед и обслужване там за да си поддържам гаранцията. Понеже от фронт офиса не можаха да намерят специалиста по Амперите си оставих телефона и след 2-3 дена човекът ми се обади. Каза, че няма защо да ходя всяка година, щом нямам никакви забележки към колата. Още тогава бях забелязал, че охладителната течност за батерията в по-малкия съд е с явно по-ниско ниво. Той каза, че щом колата не изписва никакви съобщения - няма проблем. Дори и днес, след триенето на грешки и преинсталирането те нищо не казаха за охладителната течност, Аз изрично настоях да я проверят и долеят, ако е необходимо при обслужването. И едва тогава го направиха, като са ми оставили бутилката с остатъчното количество в колата.
- sweeper
- Извън линия
- Вече ангажиран
Мисля си, дали тези проблеми не са провокирани от изразходен ресурс на 12V акумулатор на колата? Щото моят вероятно вече е на повече от 8 години (колата е произведена на 4.01.2012, а първата й регистрация е март 2014г) Някой от вас сменял ли е вече 12V акумулатор? Необходим ли е някакъв специален софтуер при смяната? И също - някой да има връзка с форумния колега и основател на темата earendil, щото гледам, че повече от 2 месеца не е влизал тук?