Понеделник, 25 Април 2011 18:20

Mercedes-Benz ще произвежда горивни клетки от ново поколение в Канада

От
Мерцедес B-класа на водород

Неотдавна от централата на Mercedes обявиха намерението си за изграждане на собствено производствено предприятие за горивни клетки. То ще е разположено на територията на Ванкувър, Канада и ще е за водородни клетки от следващо поколение, предназначени за колите на Mercedes-Benz.

Строителството е определено да започне в началото на 2012г., а заводът ще бъде на площ от 2.000 м2. Серийното производство на новите клетки, които ще са по-малки и по-ефективни от тези, използвани при Mercedes B-class F-Cell и при градския автобус Citaro Fuel Cell Hybrid, ще започне през 2013г.

новите горивни клетки ще са по-компактни от тези в батерията на В-класата

Още през февруари 2008г. в Бърнаби, Канада, бе създаден пакт за сътрудничество между Daimler, Ford и Ballard. Гюнтер Валц, вицепрезидент на Mercedes-Benz на сектор "Планиране на международни сътрудничества" заяви, че "изграждането на батерии с такива горивни клетки в новия завод е логична стъпка в развитието на успешното сътрудничество между Daimler и неговите партньори във Ванкувър."

От автопроизводителя заявиха, че компактните нови клетки ще са подходящи за използване при бъдещите водородни модели от С- и S-клас.

Прочетено 1748 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 23:14
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.