Четвъртък, 07 Юли 2011 16:00

Новата Toyota Prius V си има и 'електромобилен' режим

От
Новата по-голяма Toyota Prius V ще може и да се зарежда

Toyota вече доста време кара клиентите си да чакат своите нови зареждаеми Prius хибриди, но ето че Consumesearch врътна един тест на прототипа Prius V, който трябва да излезе на пазар през 2012 г. и отбеляза множество подобрения, с които моделът ще разполага, в сравнение с днешният незареждаем Prius.

Първо, има два режима на задвижване, изцяло електрически и на бензин, което не съществува като опция в сегашните Prius модели. Множество хакери и модификатори промениха колите си за да отговарят на нарастващите нужди и ето че Toyota най-после пуска заводски вариант с такива възможности. Това означава, че с новия Prius V ще може да превключвате изцяло на бензин, запазвайки енергията в батерията, което не става в сегашния класически Prius...

В настоящия вариант, ако веднага след потегляне се качите на магистралата и по-късно ви трябва по-висока ефективност в града, до пристигането ви там в батерията няма да е останала никаква енергия. Това няма да се случва в Toyota Prius V 2012. Малка, но важна софтуерна модификация.

Друга функция на Prius V 2012 (който в Европа ще се продава като "+") е възможността за регенериране в електрически режим не само чрез зареждане от мрежата, но и с помощта на бензиновия двигател. Тази функция се добавя към стандартната регенеративна система в стандартния Prius, която се използва при спиране и движение по инерция.

Това са промените, разкрити досега от Toyota чрез тест драйв на прототипи. Може да има и повече подобрения, но те ще бъдат разкривани на етапи и Toyota със сигурност ще достигне възможностите на произвеждания от GM Chevrolet Volt. Toyota вече има (и то какво) име в тази пазарна ниша и въпреки че изцяло електрическият режим е само 20 километра, мнозина каращи на дълги разстояния ще могат да постигат ефективност немислима досега. А това ожесточава конкуренцията, факт, изцяло в полза на всички нас, потребителите.

Прочетено 2037 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 12:57
Маргарита Николова

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.