Понеделник, 30 Май 2011 11:00

AABC Europe 2011 – КОНФЕРЕНЦИЯТА за авто батерии

От
Advanced Automotive Battery Conference 2011 (AABC)

Втората Европейска конференция за авто батерии - Advanced Automotive Battery Conference 2011 (AABC) - ще разглежда рязко разрастващия се пазар на авто батерии с фокус върху дейностите и нуждите на европейските автопроизводители, по пътя към превръщането на Европа във водещ пазар за усъвършенствани превозни средства, с нейната мощна и разнообразна авто индустрия.

"AABC Europe предлага отлични мрежови възможности на европейските играчи на пазара на батерии. Участвайте в платформата за обмяна на опит и комуникация в форум, в който хората говорят открито за повечето критични проблеми в развитието на батериите", приканва д-р Уве Видеман от AVL List GmbH

"Най-добрият аспект на AABC е възможността за разбиране на ситуацията по отношение на технологиите за електрифицирани превозни средства в Европа", допълва д-р Тацуо Хориба от Shin-Kobe Electric Machinery Co...

Преди AAB Conference Europe 2011, организирана от 6-10 юни в Майнц, Advanced Automotive Batteries’ (AAB) разпространи "2011 EV & PHEV Opportunity Report", с фокус върху технологичните предизвикателства и пазарните възможности за комерсиализиране на зареждаеми електромобили (PHEV) и електрически коли (EV). Според доклада, комбинираният EV и PHEV световен пазар се очаква да нарасне от почти несъществуващ през 2010 г. до 1.25 милиона превозни средства до 2020 г., със стойност на пазара на литиево-йонни батерии от €7.87 милиарда.

“Осъзнаването на уникалната динамика, рисковете и възможностите на този пазар, както и сложните технологични предизвикателства е от изключителна важност за взимане на корпоративни инвеститорски решения", смята д-р Манахем Андерман, автор на доклада. "Но тъй като правителствените субсидии, а не потребителската стойност, е водещият елемент, традиционните бизнес модели не са приложими."

Обсъждани са множество различни прогнози за бъдещия пазар на електрически превозни средства, но той не може да бъде облечен в параметри с помощта на нормалните бизнес модели, защото по същество се задвижва от правителствата, не от потребителите. Отраженията от този уникален двигател на пазара се обсъждат в "2011 EV & PHEV Opportunity Report", публикуван от Advanced Automotive Batteries (AAB) наскоро.

Проектни продажби

В докладът се казва, че световният пазар на електромобили ще нарасне от миниатюрното си ниво през 2010 г. до около 250,000 електромобила през 2015 г. и до около 500,000 броя - по-малко от 1% от очакваните 85 милиона нови коли годишно - до 2020 г. Междувременно, световният пазар за зареждаеми електрически превозни средства (PHEV) ще нарасне от почти нулев през 2010 г. до около 140,000 броя през 2015 г. и 750,000 до 2020 г. Свързаният пазар на литиево-йонни батерии (за електрически коли (EV), зареждаеми хибриди (PHEV) и хибриди (HEV) се очаква да се разшири от €229 милиона през 2010 г., до €2,86 милиарда през 2015 г. и €7,87 милиарда през 2020 г.

Събиране на данни

AAB базира своя анализ на интервюта с опитни технологични специалисти в сектора и опитни администратори по бизнес развитие в 20 големи автопроизводителя, както и 18 настоящи перспективни доставчика на батерии от три континента. Заключението е, че от 2011-2013 г., повечето установени автопроизводители ще пласират внимателно по няколко хиляди електромобила годишно – много по-малко от някои оптимистични прогнози предвиждаха. Докладът набляга на технологичния статус и производствената позиция на компаниите за изработка на батерии с най-добри изгледи за успех на пазара, сред които половин дузина производители на батерии от Япония и Корея, както и няколко от Китай и САЩ.

AABC Europe 2011

Авторът, д-р Менахем Андерман, ще представи заключенията и вижданията, произтекли от доклада по време на втората Advanced Automotive Battery Conference (AABC) Europe 2011, от 6-10 юни в Майнц. Конференцията ще разгледа бурно разрастващият се пазар на усъвършенствани батерийни технологии с фокус върху дейностите и нуждите на европейските автопроизводители.

По време на конференцията ще се проведат следните симпозиуми:

ABTAM Symposium
Advanced Automotive Battery Technology, Application and Market
ще разглежда усъвършенствани превозни средства, инженерно разработвани от европейски автопроизводители за посрещане на технологичните изисквания при производството на тези коли и темпото на комерсиализация на двата аспекта със сесии специално посветени на микро, умерени, пълни и зареждаеми хибриди, както и на електрически коли.

ECCAP Symposium
Large EC Capacitor Technology and Application
ще се фокусира върху напредъка в сферата на на материали за EC кондензатори, дизайн на клетки и приложения за системи за съхранение, с допълнителна сесия за нови EC кондензатори, технологично и безнес развитие и приложения.

LLIBTA Symposium
Large Lithium Ion Battery Technology and Application
е посветен на големите литиево-йонни технологии и включва сесии за материали, производство на клетки, футуристични високоенергийни технологии за съхранение на енергия и не автомобилни приложения за големи литиево-йонни батерии.

Прочетено 1524 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 20:41
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.