Понеделник, 02 Май 2011 11:55

GM пуска 60 модела в Китай, вероятно и електрически

От
Концептуалният Буик ЕнВижън

Изглежда тези дни електрификация е името на играта - General Motors планирала да пусне през следващите пет години в Китай повече от 60 нови или подобрени модела и е съвсем сигурно да предположим, че сред тях ще има и електрически.

Кевин Уейл, президент и изпълнителен директор на GM Китай казва, че: „Електрификацията се превърна в първостепенна тенденция на глобалната автомобилна индустрия за намаляване на вековната зависимост от петрола.”

Имайки това предвид, GM Китай по-късно тази година ще предложи на пазара Chevrolet Volt Plug-in хибрид и възнамерява да пусне в най-скоро време версия на електрическата концепция Sail. Уейл потвърди, че GM ще стартира с Buick LaCrosse eAssis в Китай и освен това работи върху превозно средство, с Plug-in-хибридната технология на компанията от Buick Envision SUV concept, показан на Автомобилното изложение в Шанхай.

И накрая, GM планира да разширявa споразумението за сътрудничество със стратегическия партньор SAIC, за да разработи архитектурата на следващо поколение електрически превозното средство и да създаде лаборатория за батерии  в GM Advanced Technical Center в Шанхай.

Източник: GM ;eCars.bg

Прочетено 10350 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:58
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.