Петък, 17 Юни 2011 14:59

Green GT представя водородния 'звяр' LMPH2

От
Green GT ще представи на Льо Ман водородно задвижван болид-LMPH2

Като част от "Le Mans Vers Le Futur" (ЛьоМан към бъдещето) - демонстрацията на превозни средства, състезателният Green GT 300 кВ и редица други авангардни автомобили бяха показани по време на изданието 2011 г. на 24-те часа на Льо Ман и направиха няколко обиколки по известния маршрут. Следващата година, Green GT ще направи реално обиколката с нов експериментален прототип, задвижвания с водород LMPH2.

Швейцарският екип е бил поканен от ACO (Automobile Club De L'Ouest) да се състезава като експериментална кола за 2012 Льо Ман и ще избере водород за осигуряване на необходимата енергия. Първата версия се очаква да бъде завършена през тази есен и ще има 100 кВ (134 конски сили) мощност, докато крайната 300 кВ (402 к.с.) машина, трябва да бъде завършена навреме за събитието, малко преди началото му.

Опитният 'ЛьоМан' шофьор Крисчън Пескатори ще поеме кормилото на програмата за развитие на проекта. Можете да проверите уменията му в едно видео, с представянето му на пистата по време на "Le Mans Vers Le Futur" на 300 кВ, захранван с батерии Green GT.

Източник: [GreenGT]

Прочетено 6900 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:07
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Медиа