Сряда, 14 Декември 2011 08:30

BMW и General Motors се хващат за ръчичка в посока горивни клетки

От
Мега-пакт за развитие на технологията 'водородна горивна клетка'

Вездесъщата Ройтерс съобщи, че General Motors и BMW вървят към партньорство, което да доведе до присъединяване на двете автомобилни компании към усилията за създаване на система за горивни клетки.

Немското бизнес-списание 'Wirtschafts Woche' цитира неназовани източници от бранша, според които преговорите между компаниите, които вече са доста напреднали, може скоро да доведат до сключване на споразумение. GM вече се утвърди като фактор при превозните средства с горивни клетки и вероятно BMW ще използва опита на американската компания в своите собствени продукти. За GM отказва да коментира потенциалното партньорство, но от BMW казаха, че 'двете компании са коментирали разни бъдещи технологии.'

Германският автомобилен производител изглежда се е захванал сериозно с еко развитието - съвсем наскоро компанията обяви подобно партньорство с Toyota, което има за цел да насърчи сътрудничеството в развитие на нови, "зелени" технологии или с други думи обединяване на автомобилни производители около тази идея не е изненадващо. Научно-изследователската и развойна дейност могат да бъдат скъпи, така че има смисъл да се разпределят сред възможно най-много сътрудници като финансова тежест.

Прочетено 1660 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 08:57
Мартин Хаджистойков

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.