Неделя, 15 Май 2011 10:00

Volkswagen стартира Quicar програма за споделяне на коли в Хановер

От
Икономичният и екологичен Golf Blue-motion

Много градове в света предлагат програмата за споделяне на велосипеди (наемаш колело от едно място, оставяш го на друго - според маршрута си), но Volkswagen е предприел действия за въвеждането на програма за "споделяне" на Vw. Тя ще се нарича Quicar и ще стартира в Хановер, Германия.

С Quicar жителите и по-скоро гостите на града, ще могат да "споделят" модела Golf Blue-motion, който е с 1.6 турбо-дизелов двигател и се слави с нисък разход - 3.8/100. Въпреки, че не е с електрическо или водородно задвижване, моделът намери  място на сайта ни, тъй като представените за него данни са наистина впечатляващи. Очаква се автогиганта да добави още ефективни модели до края на годината, включително хитовите Caddy и Beatle.

Vw работи в тясно сътрудничество с администрацията на града, за изготвянето на план за ниско-въглероден транспорт. 520.000 Хановер е основен индустриален център и една от най-големите сцени за провеждане на търговски изложения в Германия. "Това е идеалното място за провеждане на такъв проект" - казва кметът на града Стефан Вейл.

200 Golf Blue-motion ще бъдат на разположение за клиенти на програмата Quicar

Скоро по улиците на германския град ще се движат 200 бр Golf Blue-motion и ще има 50 позиции на възлови места, на които ще се наемат и оставят колите. След като желаещият се регистрира в програмата, ще може да резервира своя Blue-motion чрез интернет, смартфон или с обаждане в специален кол-център. После всичко е лесно - качваш се в колата, допираш чип-предавател до приемника в колата и тръгваш по маршрута си. Автомобилите от програмата Quicar са с висок клас оборудване, включително навигационна система.

Прочетено 1112 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:13
Стефан Николов

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.