Събота, 21 Май 2011 13:00

Michelin Bibendum – глобално събитие за устойчиво развитие

От
Michelin Challenge Bibendum Berlin 2011

Michelin Challenge Bibendum е глобално събитие за устойчива мобилност. Това е единственото събитие в света, което обединява производители на коли и камиони, академични среди, производители на оборудване, доставчиците на енергия, научни институти, държавни органи и неправителствени организации, за да изгради обща визия за по-безопасен и по-чист транспорт за утрешния ден.

Провеждано на различни места по света, на Michelin Challenge Bibendum винаги е насочено към конкретни местни проблеми, като същевременно фокусът остава съсредоточен върху факта, че предизвикателствата и различните източници на иновациите сега са глобални. Презентации и дискусии неизменно обхващат такива теми, като климат, география, градска плътност, наличието и използването на енергийните ресурси, както и инициативи за насърчаване на безопасността по пътищата...

През 2010 г. сред обсъжданите теми в Рио де Жанейро бяха градски задръствания, биогорива и необходимостта от подобряване на инфраструктурата. Тази година събитието - единадесетия Michelin Challenge Bibendum - се провежда в Берлин, в сърцето на Европа. Люлка на автомобилната индустрия, където Карл Бенц подава патент за първото превозно средство, задвижвано от електрически двигател с принудително запалване преди 125 години този оживен, модерен град е идеалното място да се поставят основите за бъдещото развитие на транспортния сектор.

В настоящата икономическа среда, формирана от продължаващо напрежение поради непрекъснато растящите цени на горивата и натиска върху околната среда за намаляване на потреблението на енергия, всички участници в движението - дали карат мотоциклет, автомобил или камион, независимо дали са професионалисти, транспортни служители или частни лица - имат свои собствени очаквания по отношение на енергийната ефективност, безопасността и опазване на околната среда.

Michelin е насочена към новите предизвикателства пред устойчивото път мобилност по два начина:

- Първо, чрез Michelin Challenge Bibendum, групата събира всички пътно транспортни акционери, които проектират, разработват прилагат решения, с цел да направи превозните средства по-чисти и по-енергийно ефективни.

В рамките на 30 години, броят на автомобилите по пътищата из целия свят ще се е удвоил до над 1.5 милиарда превозни средства. Този грандиозно ускорен растеж е знак за напредък в това, че за първи път, мобилността ще бъде достъпна за нови потребители. От практическа гледна точка, новите "мобилни клиенти" ще могат да пътуват по-далеч и по-лесно, като им предоставим достъп до ресурси, които преди това са били недостъпни. Така че определено има връзката между мобилността и съвремието, доколкото техническият прогрес и социалните подобрения са взаимно свързани.

Michelin Challenge Bibendum на дава възможност да се види, че тези нови, развиващи решения за мобилност включват превозни средства, адаптирани към различните региони на света. Като се има предвид драматичното нарастване на броя на автомобилите в световен мащаб, е по-лесно да се разбере защо на енергийни ресурси и безопасността трябва да се реши незабавно - навсякъде и с всички заинтересовани страни.

- Второ, Michelin също играе пряка роля в търсенето на устойчиви решения за мобилност. Всяка Michelin гума или нововъведенията за нейното производство се придържат към същата философия, която може да се обобщи в едно изречение:

Във следващ продукт, който Michelin проектира, целта винаги е да се транспортират колкото може повече хора по максимално добър и ефективен начин, с използване на минимално количество енергия и материали.

Изследванията и програмите за развитие на Michelin отдавна се съсредоточени върху тези проблеми, което осигурява на компанията безпрецедентен опит в областта на горивната ефективност. С годишен бюджет от € 500 милиона, екипите за проучвания и разработки на групата са открили иновативни решения, дори и революционни технологии, като саморемонтиращи се гуми и електрически мотори, вградени и колелата на електромобилите.

Тези нововъведения отчитат проблемите с ефективността на материалите, тъй като гумите играят решаваща роля за разхода на гориво. В действителност, гумите са отговорни за близо 20% от енергията, консумирана за придвижване на автомобили, задвижвани от двигател с вътрешно горене, както и до 30% при електрическите коли в градска условия.

Целта е да се проектират гуми, които помагат за намаляване на разхода на гориво при запазване на същите високи резултати в областта на безопасността и времето за употреба. Ето защо на иновациите на Michelin са толкова мощна задвижваща сила.

Michelin е твърдо ангажирана с едновременно подобряване на качество на гумите в различни области. И само чрез изключително представяне във всички направления автомобилният транспорт може да бъде истински устойчив.

[Източник: Michelin Bibendum]

Прочетено 1043 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:31
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.