Събота, 11 Юни 2011 14:00

Електрическо Mitsubishi i-MIEV – на помощ при спешен случай!

От
Нов продукт от/за Mitsubishi i-MIEV ще е от полза за притежателите на електромобила

В следствие на разрушенията, причинени от неотдавнашното земетресение и последвалите цунами в Япония, Mitsubishi пуска една година по-рано от предвиденото, устройство, което позволява на собствениците на електромобила i-MiEV, да захранват електрически уреди в дома си, използвайки батерията на електромобила си, без да е нужно захранване от мрежата...

От Mitsubishi твърдят, че 16 кВтч батерията може да осигури енергия на домакинство със средно потребление, в продължение на почти ден и половина. Разбира се, става въпрос за основни уреди и осветление.

Това е страхотна реализация, защото, който не иска да използва колата си за превоз в момента, може да готви или да осигури на електронните си комуникационни устройства захранване, по време на продължителен проблем с тока. Устройството ще може да осигури (пиково) достатъчно мощ, че да се пусне и пералнята, въпреки че в аварийна ситуация, едва ли хората ще мислят за пране... Устройството се очаква да бъде на пазара до края на годината.

Оборудван батериен пакет на Mitsubishi i - ще може да осигурява ток, не само за електромобила

Разбира се, у нас първо трябва да посрещнем на пазара си самия i-MIEV, но пък въпросното устройство би могло да намери и други приложения, не само при форсмажор-ситуациите. Продукта може да се окаже доста добре продаваем, тъй като на всеки би могъл да е от полза ток, на места където няма - заради авария или принципно.

Твърде вероятно е, подобни решения да се предложат и от други производители скоро, а ние с интерес ще следим развитието на компонентите и новите джаджи - очевидно сегмента се разширява във всички посоки.

Прочетено 1100 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 17:17
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.