Четвъртък, 04 Юли 2013 10:26

Колко много електромобили и хибриди!

От
Tozi model nyama nishto obshto s elektromobilite, no e arjentinsko proizvodstvo sustezatel
Този Bucci Special няма общо с електромобилите, но е истински състезател с арженстинска кръв...и сърце от AMG
В този блог: Да, много – на автосалона в Буенос Айрес. По-голям пазар, по-силен автосалон и доста разнообразие на 'зелени' модели.

Скоро приключи Автосалон София 2013, на който не отчетохме особено силно електрическо присъствие, но пък беше реализиран първия общодостъпен тест-драйв на електромобили (двата Renault Twizy и Kangoo Z.E.)...

От края на юни тече автоизложение в Аржентина, в столицата Буенос Айрес, с която, не че се сравняваме (няма и база: 25 пъти по-голяма територия, около 6 пъти повече население), но защо да не си пожелаем скоро и нашият автосалон да изглежда така.

Представени са всички световни марки - мегаизвестни, чути от тук-там и съвсем неизвестни – и редом с разни лам?, като местната 'тупалка' Bucci Special (на заглавната снимка, като реверанс към домакините): 7.3-литров V12 двигател от AMG, тунинг-партньора на Mercedes, с 600 к.с., поставен в карбоново шаси и с височина на купето от... 87 см (?!), има и изобилие от 'зелени' модели. Доста електромобили, доста хибриди – и серийни, и прототипи.

Renault представя електрическите Zoe, Kangoo Z.E. и най-яката версия на Twizy - RS F1, което развива от място до 100 км/ч за 6 сек.!

Peugeot е с моделите 508 RXH – със задвижване на всичките колела и мотор HYbrid4 (с опция за 100% електрическо захранване), HX1 – зареждаем дизел-хибрид с мощност 300 к.с. и дори велосипед на марката.

Volkswagen показва eUp!, а от хибридната разработка за модела, явно са се отказали за момента...

Toyota е с доста богат електро-щанд, където присъстват плъгин-хибридът Prius, концептуалния NS4, хибрида за Льо Ман TS030 и доста шантавия Fun-Vii.

Honda демонстрира иновативни технологии, макар че прототипът EV-Ster е представян по изложения от 2011 г. – известен с това, че няма волан, а ръчки за управление, нещо средно между велосипедно кормило и самолетно управление. Другият им модел е още по-футуристичен – Micro Commuter, който развива до 80 км/ч и е екстра за града, пък и има електрически скутер 'включен' в комплект с него.

Citroen е с два електро модела: DS5 Hybrid4 и прототипът Revolte.

На щанда на Ford е представения преди 2 години прототип на зареждаем хибрид EVOS:

Доста от моделите няма да са за продажба, но аржентинците поне ще ги видят на живо. Останалите са готови за пазара им, та и за това може да им завидим леко... ама Don't cry for me, Argentina! Аз ще поплача за теб...

eCars.bg / Elektromobili.bg

Когато избираме какво да споделим с теб, имаме една съвсем простичка задача – да се уверим, че ще ти върши работа.


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

  Ако вече имаш регистрация в eCars.bg, при която си избрал/а да се абонираш за бюлетина, значи вече го получаваш. В случай че нямаш eCars.bg профил или си пропуснал/а да се абонираш за бюлетина при регистрацията, можеш да го направиш като натиснеш бутона Абонирам се отгоре. Разбира се, ако не искаш да получаваш своя eCars.bg бюлетин, просто трябва да се отрегистрираш, като кликнеш върху линка в дъното на всеки бюлетин.

Прочетено 12375 пъти Последна корекция Четвъртък, 04 Юли 2013 12:41
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.