Анкета: 81% от потенциалните купувачи на Model 3 не биха си предплатили за пълен автопилот

Електромобили

В този блог: Анкета на TMC показва нагласата на хората към опцията за автономно управление.

Възможността колата ти да се управлява напълно сама изглежда като доста интересно нещо, което вероятно всеки от нас би искал да изпита седейки просто наблюдвайки зад волана, но ще минат поне още 3-4 години докато това нещо стане реалност.

Скорошна анкета направена от Tesla Motors Club показва, че над 80% от анкетираните, които смятат да си купят Tesla Model 3 не са склонни да платят предварително $3,000 за нещо, което вероятно няма да могат да използват в следващите 2-3 години. Въпреки факта, че сега могат да го вземат с $1,000 по-евтино.

Според сайта на Tesla, FSD "удвоява броя на активните камери от четири на осем, което позволява пълно автономно управление в почти всякакви обстоятелства.

Системата е проектирана да бъде в състояние да провежда пътувания на къси и дълги разстояние без да се изисква човешка намеса, а с новите роботи, които Tesla разработва като приставки за Supercharger мрежата дори няма да се налага да правиш нещо, за да заредиш колата си.

Елон Мъск сподели, че ниво 5 на автономно управление е възможно с второто поколение автопилот, което означава, че колата е напълно автономна при всякакви условия и до 2-3 години всичко трябва да мине регулаторни инспекции и одобрения.

Автопилот опцията не беше активирана при представянето на Model 3 за тестове, но някои от новите собственици ма Model 3 вече имаха удоволствието да тестват автономната система с Ниво 2 на пътя, след като тя стана достъпна.

От Tesla са уверени, че 2.0 версията на автопилот системата може да бъде актуализирана без хардуерни промени, за да позволява пълно автономно управление, но ако по някаква случайна причина ъпгрейдът не се получи всички ще получат безплатно 2,5 версията на софтуера, която ще позволява пълно автономно управление.

Автономното пътуване от Лос Анджелис до Ню Йорк все още остава планирано за края на тази година въпреки че Мъск признава, че може да се окаже с яйце на лицето.

Още по темата:

 


Абонирай се за своя eCars.bg бюлетин

Коментари (0)

Оценка 0 от 5 на база 0 гласа
Все още няма пуснати коментари

Най-нови теми от форума