Понеделник, 16 Май 2011 13:00

Hyundai тества електрическия ix35 FCEV в северна Европа

От
Водородният Hyundai ix35 не отстъпва с нищо на конвенционалните си конкуренти

Hyundai предлага на кметовете на четири северно-европейски държави, възможността да тестват новия модел ix35 FCEV (Fuel Cell Electric Vehicle), за да опознаят най-модерните разработки на автопроизводителя в екологично чистите технологии.

Hyundai са "командировали" два броя от еко-модела ix35, които бяха на разположение за тест-драйв пред кметството на Копенхаген, Дания, провел се на 12 май. На демонстрацията присъстваха кметовете на столиците на Норвегия, Швеция, Дания и Исландия. След събитието, H2 Logic A/S - водещ разработчик на горивни клетки и водородни технологии в Дания - предложи план за разширяване мащабите на инициативата и да се провежда тест-драйв на модела на определени обществени събития, които се провеждат в северно-европейските градове.

ето как е

Тестът демонстрира високото ниво на развитие на Hyundai в екологично чистите технологии и заявката на компанията за водеща роля на европейския пазар на FCEV. Преди теста, водородно задвижваният SUV, измина 340 км с едно зареждане, пътувайки от Холстебро (Западна Дания) до столицата Копенхаген в Източната част на страната.

Hyundai ix35, който отделя само водна пара, предлага еквивалентни параметри с тези на автомобилите с двигатели с вътрешно горене - пробега е сравним с един резервоар бензин, максималната скорост е 160 км/ч, а ускорението от 0-100 км/ч е за 12.8 сек.

Hyundai развива непрекъснато технологиите в FCEV сектора

Преди теста, Hyundai Motor Group подписа меморандум за разбирателство (MoU) с копенхагенската H2 Logic, за съвместно развитие на технологиите за използване на електричеството в транспорта, на базата на водород и горивни клетки. Споразумението има за цел да подпомогне изграждането на инфраструктура за зареждане на коли с горивни клетки и осигуряването на средства.

През февруари тази година, автопроизводителят подписа и друга спогодба за разбирателство - с Clean Energy Partnership (CEP) в Германия, за подпомагане на развитието на FCEV и показване на конкурентноспособността на Hyundai в сектора на екологичните превозни средства.

[Източник: ElectricCarsReport]

Прочетено 2656 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 22:07
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.