Четвъртък, 19 Май 2011 14:00

Европейският съюз предлага електрическа кола за Формула 1

От
Това може да се превърне в електрическа Формула 1

Мислили ли сте някога, че ще видите деня, когато ще има електрическа кола на Формула 1?

Е, изглежда, че това е на път да се случи. Не се притеснявайте. Това не е изцяло електрическа Формула 1 ... все още! Но Европейската Комисия скоро иска да види електрическа кола спечелила шампионата и нейното пилотиране...

По-конкретно, ЕС иска да помогне да се създадат еднопилотни електрически болиди и зелени картове, които да предизвикат огромен интерес...

Идеята е да се направи обществеността по отворена и по-заинтересована към електромобилите и все повече и повече хора да осъзная нуждата от вземането на по-екологични решения.

Общото впечатление е, че електрическите и хибридни превозни средства не притежават нужните качества да бъдат "истинска" скоростни болиди. От друга страна, тези нови открития ще се опитат да направят точно това: да покажат на обществеността  колко бързи действително могат да бъдат електромобилите , без да се уврежда околната среда. Това е, което Антонио Таяни, еврокомисарят по промишлеността на ЕС и Жан Тод, президентът на Международната автомобила федерация (FIA) искат да демонстрират пред обществеността.

В опита си направи новите енергийни коли "по-видими", ФИА има един електромобил на разположение, под надзора на Буркхард Гоешел, бивш директор на BMW. Може би е възможно през 2013 г. за първи път да видим електромобили във Формула 1, така че бъдете готови за "тихите скорости"!

[Източник: Greenoptimistic]

Прочетено 1322 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 21:37
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.