Понеделник, 31 Октомври 2011 14:33

Opel Ampera + много резервации = увеличено производство

От
От следващия месец Opel Ampera ще се предлага в Германия

Пишем редовно за Opel Ampera - електромобилът с удължен пробег, който очакваме следващото лято на нашия пазар (и още от следващия месец в Германия), а вече и с малко повече увереност. Такава всъщност демонстрират от самата компания и причината е големият предварителен интерес към модела. "Имаме над 6,000 резервации и това е доста над очакваното", казва в интервю за WardsAuto Алeн Висер, вицепрезидент по продажби, маркетинг и следпродажбено обслужване на Opel в Европа. Какво означава резервация? Ами, чисто и просто заявка за покупка на Opel Ampera, когато моделът започне да слиза от поточната линия, 'подкрепена' с депозит от €150...

Първоначалните изчисления на Opel предвиждат производство и продажба на 8,000 броя Ampera, но с наистина окуражаващия потребителски интерес сега в компанията гледат към 'актуализирано количество' от 10,000-15,000 броя. В подкрепа, от GM казват, че въпреки забавянето в производствения цикъл на продавания в САЩ вариант на Ampera, наречен Chevrolet Volt, най-вече заради преоборудване на завода Хамтрамк, Мичиган, компанията ще успее да произведе достатъчно Opel Ampera електромобили, така че търсенето да бъде задоволено в обещаните срокове.

"Ние, разбира се, поддържаме директна комуникация с Детройт", казва Висер. "В момента има достатъчни индикации, че от глобална гледна точка разполагаме с необходимия капацитет, за да отговорим на търсенето (на Ampera). Така че сме OK."

Ampera определено е важна част от усилията на Opel да продължи пазарното си развитие във възходяща посока, казва още Висер. "Мисля, че това е наистина голяма стъпка тук в Европа, защото има много производители, които говорят за електрическата мобилност... но ние сме единствените с електромобил, който няма ограничения в пробега и влиза в продажба сега, а не е концептуална кола. Това е невероятна възможност за марката Opel."

Ampera е все по-близо до пазарен дебют в Европа, но от Opel вече гледат напред в електромобилно отношение, което пролича по време на Автосалон Франкфурт 2011, където компанията представи електрическия RAK-e concept - скутер тип превозно средство с 4 колела и 'тандем' конфигурацията на двете седалки във вътрешността. Обявените данни за RAK-e concept са 100 км пробег с едно зареждане на батерията за три часа в домашни условия и максимална скорост от 120 км/ч. "Публиката реагира невероятно и впечатляващо на тази концепция", казва Висер, макар на този етап да не е ясно дали моделът ще влезе в производство.

"Не е невъзможно, но все още не е решено. Това е нещо, което бихме искали да започнем да проучваме, особено след отзвука от Автошоуто във Франкфурт".

Ние пък искаме да проучим Opel Ampera лично и с новината, че моделът ще е наличен в Германия от следващия месец нетърпението може да ни изиграе лоша шега и да не изчакаме до българския дебют през следващото лято Cool. Не е като да нямаме контакти в Германия, но да видим... Smile.

[Източник: Wards Auto]

Прочетено 1578 пъти Последна корекция Събота, 28 Декември 2013 09:44
JACtest

Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.